Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Η ουκρανική αεράμυνα συμπληρώθηκε με το γαλλο-ιταλικό αντιαεροπορικό συγκρότημα SAMP-T


Το αντιαεροπορικό συγκρότημα SAMP-T που υποσχέθηκαν η Γαλλία και η Ιταλία στην Ουκρανία βρίσκεται ήδη στο ουκρανικό έδαφος, η παράδοση, που από καιρό αναμενόταν από το Κίεβο, πραγματοποιήθηκε. Αυτό αναφέρει η εφημερίδα La Stampa.

Η μεταφορά του αντιαεροπορικού συγκροτήματος SAMP-T, που ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο πραγματοποιήθηκε, οι Ιταλοί προμήθευσαν ραντάρ, οι Γάλλοι - εκτοξευτές. Το πού σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά το Κίεβο έχει ήδη δηλώσει ότι αυτό το σύστημα θα «ενισχύει σημαντικά» το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας. Το συγκρότημα θα εξυπηρετείται από 20 στρατιωτικούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που έχουν περάσει ειδική εκπαίδευση στη Γαλλία.

Τα συστήματα αεράμυνας SAMP-T έχουν σχεδιαστεί τόσο για την προστασία των στρατευμάτων όσο και για την κάλυψη στρατηγικά σημαντικών σταθερών αντικειμένων. Το συγκρότημα είναι ικανό να καταρρίψει αεροσκάφη, UAV, πυραύλους κρουζ και αντιραντάρ, συμπεριλαμβανομένων τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, που πραγματικά χρειάζεται το Κίεβο. Τα SAMP-T είναι ικανά να καταρρίπτουν αεροσκάφη σε εμβέλεια από 3 km έως 100 km και βαλλιστικούς πυραύλους σε εμβέλεια από 3 km έως 25 km, με ύψος κρούσης έως και 25 km.
 

 Η Γερμανία έχει υποσχεθεί να μεταφέρει άλλα τέσσερα αμυντικά συστήματα (αεράμυνα) στο επόμενο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας IRIS-T, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συστημάτων σε οκτώ. 

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: μάθαμε επιτέλους τι κατέρριψε τα δυο ρώσικα αεροσκάφη και τα δυο ελικόπτερα. Περιμένω να μάθω περισσότερες πληροφορίες σας είχα υποσχεθεί. Οι πύραυλοι ASTER-30 έκαναν καλή δουλειά σε πρώτη επιχειρησιακή χρήση.

https://hellenicdefencenet.blogspot.com/2023/05/blog-post_13.html

 Ένα  SAMP / T είναι γνωστό, ώστε να αναδιπλώνεται σε ένα κινητό σύστημα (όπως το χρησιμοποιούν οι Γάλλοι και οι Ιταλοί):
- 6 εκτοξευτές 8 βλημάτων MBDA Aster 30 ο καθένας (48 βλήματα συνολικά) τοποθετημένοι σε ιταλικά φορτηγά Astra / Iveco ή Γαλλικό Renault-KERAX 8x8; 

 
- Πολυλειτουργικός σταθμός ραντάρ Thomson-CSF Arabel (οι νέοι χρησιμοποιούν GF 300 ή KGM HP). 

 
- μια φορητή μονάδα εντολών και ελέγχου, που περιλαμβάνει έναν υπολογιστή Mara και κονσόλες χειριστή Magics σε φορτηγό Kerax. 

 
- μία κινητή γεννήτρια ρεύματος τοποθετημένη σε φορτηγό Kerax. 

 
- δύο φορτηγά με υδραυλικούς γερανούς για επαναφόρτωση βλημάτων (πιθανώς με ρυμουλκούμενο για τη μεταφορά αποθέματος βλημάτων). 

 
- φορτηγά με εφεδρικούς πυραύλους.
- σέρβις και επισκευή μηχανημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου