Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Η Ουκρανία λέει ότι ανακατέλαβε 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους κατά την αντεπίθεση


Η Ουκρανία ανέκτησε και έθεσε υπό τον έλεγχό της περισσότερα από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους της κατά την διάρκεια της αντεπίθεσής της κατά του ρωσικού στρατού, δήλωσε σήμερα ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του ουκρανικού στρατού.

"Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να πολεμούμε για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας με τα γυμνά μας χέρια" δήλωσε ο ταξίαρχος Ολεξίι Χρόμοφ σε ενημέρωση μέσων ενημέρωσης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στις πρώτες φάσεις της επίθεσης, την οποία όπως είπε η Ουκρανία άρχισε την περασμένη εβδομάδα, επτά οικισμοί απελευθερώθηκαν στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ και στην νότια περιοχή της Ζαπορίζια.

Ο στρατός προέλασε κατά 3 χιλιόμετρα κοντά στο χωριό Μάλα Τοκμάτσκα στην περιοχή της Ζαπορίζια και κατά 7 χιλιόμετρα κοντά στο χωριό νότια της Βέλικα Νοβοσίλκα στην περιοχή του Ντονέτσκ , ανέφεραν αξιωματούχοι του στρατού.

Το Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο της μάχης.

Η Ρωσία, η οποία άρχισε την ευρείας κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δεν έχει επίσημα παραδεχθεί τις προελάσεις του ουκρανικού στρατού. Κάθε πλευρά ισχυρίζεται ότι η άλλη έχει υποστεί βαριές απώλειες από τότε που άρχισε η αντεπίθεση και η Μόσχα και το Κίεβο σπανίως αναφέρονται στις δικές τους απώλειες.

ΠΗΓΗ https://www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου