Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Ρωσία: Συνελήφθη ο Ρώσος στρατηγός Σουροβίκιν για σχέσεις με την ομάδα Βάγκνερ


Ιούνιος 29, 2023. Ελλάδα.

Η Μόσχα συνέλαβε τον Ρώσο στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν, τον πρώην διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «The Moscow Times», το βράδυ της Τετάρτης, επικαλούμενη δύο πηγές που περιέγραψε ως προσκείμενες στο Υπουργείο Άμυνας.

Μία από τις πηγές είπε, «η κατάσταση μαζί του δεν πήγαινε καλά για τις αρχές. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο από αυτό».

 Σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή, η σύλληψη έγινε «στο πλαίσιο των σχεδίων Πριγκόζιν» χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις «προφανώς, ο Σουροβίκιν επέλεξε την πλευρά του Πριγκόζιν στην εξέγερση».

 Όταν ρωτήθηκε για το που βρίσκεται τώρα ο στρατηγός, απάντησε, «Δεν σχολιάζουμε καν αυτές τις πληροφορίες μέσω των εσωτερικών μας καναλιών».

Ο Σουροβίκιν, με το παρατσούκλι Στρατηγός «Αρμαγεδδών» στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για τη σκληρότητά του, είναι ένας βετεράνος πολέμου που πολέμησε σε μάχες στην Τσετσενία και τη Συρία και για αυτό έλαβε πολλά μετάλλια από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Είχε αναλάβει τη διοίκηση της ρωσικής στρατιωτικής εκστρατείας στην Ουκρανία τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, αλλά μετατέθηκε  και προήχθη σε αναπληρωτή φέτος, αφού η Ρωσία απέτυχε στους μεγάλους στόχους της στην εισβολή.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου