Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Τουρκία: Τρία αντιπολιτευτικά κόμματα θα ενωθούν

Ιούνιος 6, 2023. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε σημαντικές αξιολογήσεις στην τηλεοπτική εκπομπή της Fox TV, αναφέροντας ότι θα αλλάξει η παρουσία της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Μετά τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Σαϊγκί Οζτούρκ, ότι το Κόμμα του Μέλλοντος και το DEVA (Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου) θα συγχωνευθούν και ότι ο Αλί Μπαμπατζάν θα γίνει πρόεδρος και ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι επίτιμος γενικός πρόεδρος.

«Θα σχηματιστεί μια ομάδα στο κοινοβούλιο μαζί με το Κόμμα του Μέλλοντος, το κόμμα DEVA  και το Κόμμα της Ευτυχίας;» 

Ο Νταβούτογλου επεσήμανε ότι έχουν γίνει ήδη διαπραγματεύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει ανάγκη για μια αντιπολίτευση που θα μπορεί να πειθαρχεί (ελέγχει) την κυβέρνηση στο όνομα των συμφερόντων του έθνους. Το Μέλλον, το Deva, το Ευτυχία και το Δημοκρατικό Κόμμα πρέπει να ενωθούν. Συζητάμε αυτά τα θέματα. Συναντήθηκα με τον κ. Τέμελ, Θα συναντηθώ με τον Μπαμπατζάν».

«Όλοι οι υπουργοί έμειναν απλοί βουλευτές»

Μιλώντας για το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ανανεώθηκε μετά τις εκλογές, ο Νταβούτογλου έκανε μια σημαντική παρατήρηση ειδικά για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Υπενθύμισε ότι οι πρώην υπουργοί είναι τώρα απλοί βουλευτές :

«Έκαναν ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο με νέους βουλευτές για να αποτρέψουν τον Σουλεϊμάν Σοϊλού να γίνει υπουργός. Αυτή είναι η εικόνα που βλέπω.

  Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν ήθελε να αποπέμψει μόνος τον Σοϊλού, και επειδή θα υπήρχε πρόβλημα μεταξύ αυτού και του Μπαχτσελί, είπε: «Θα αλλάξω όλους τους υπουργούς». Ωστόσο, επανέφερε δύο υπουργούς στην ίδια θέση», είπε.

«Είναι ανήθικο να προσεγγίσουν βουλευτές μας»

Απαντώντας στις φήμες ότι το κυβερνών κόμμα θα επηρεάσει τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Νταβούτογλου είπε:

 «Ήδη αγκάλιασαν την οργάνωσή μας πριν από τις εκλογές. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα. Δεν υπάρχει κανείς ανάμεσά μας να το κάνει αυτό. Επειδή ξεκινήσαμε με αρχές».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου