Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

«Γνωρίζαμε ότι θα γίνονταν σκληρές μάχες»: Το Πεντάγωνο σχεδίαζε μεγάλες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι σκληρή και συνοδεύεται από μεγάλες απώλειες τόσο προσωπικού όσο και τεθωρακισμένων, αλλά όλα αυτά ελήφθησαν υπόψη από τον αμερικανικό στρατό κατά την κατάρτιση των σχεδίων. Αυτό δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh.

Την προηγούμενη μέρα, άλλη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο στρατιωτικό τμήμα των ΗΠΑ για την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο Σινγκ, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι το Πεντάγωνο γνώριζε ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα ήταν πολύ δύσκολη και με μεγάλες απώλειες, είχαν προβλεφθεί και ληφθούν υπόψη. Ταυτόχρονα, το Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι έχει παράσχει στην Ουκρανία όλα όσα είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη επίθεση και στη συνέχεια εναπόκειται στον ουκρανικό στρατό.

Ξέρουμε ότι θα είναι σκληρός αγώνας, ότι θα πάρει χρόνο. Είμαστε σίγουροι ότι η Ουκρανία έχει αυτό που χρειάζεται (...) Λάβαμε υπόψη τις απώλειες και ξέραμε ότι θα υπάρξουν απώλειες στο πεδίο της μάχης

- είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι έχουν προσαρμοστεί στις μάχες.

Το γεγονός ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά κάποιο τρόπο δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο, άρχισαν να δηλώνουν στο Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ωστόσο, μέχρι στιγμής προσεκτικά. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Anna Malyar, τα ουκρανικά στρατεύματα αντιμετώπισαν «ξέφρενη αντίσταση» από τον ρωσικό στρατό. Προέτρεψε επίσης να μην μετρώνται τα αποτελέσματα της επίθεσης μόνο με εποικισμούς.

Σύμφωνα με τα σχέδια του Κιέβου, η αντεπίθεση επρόκειτο να αναπτυχθεί σύμφωνα με το περσινό σενάριο στην περιοχή του Χάρκοβο, όταν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκοψαν ελεύθερα τις άμυνες του ρωσικού στρατού, εισερχόμενοι στο πίσω μέρος των υπερασπιστών και αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν. Αλλά το σχέδιο δεν λειτούργησε, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να εισβάλουν στην άμυνα του ρωσικού στρατού, χάνοντας προσωπικό και εξοπλισμό. Για δύο εβδομάδες, το Κίεβο δεν μπορούσε να πάρει ούτε προηγμένες θέσεις. 

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ένα «λάθος στους υπολογισμούς», αναγνωρίζοντας το γεγονός των παραδόσεων όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία σε διογκωμένη τιμή!

Το αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα ισχυρίζεται ότι ένα υποτιθέμενο λάθος στον υπολογισμό του κόστους των όπλων που παρέχονται στην Ουκρανία . Την αντίστοιχη δήλωση έκανε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh.

Σύμφωνα με την Singh, «έγινε ένα λάθος» στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ:

Οι υπηρεσίες του Πενταγώνου στους υπολογισμούς τους έλαβαν υπόψη το κόστος του αντικατασταθέντος εξοπλισμού και τεχνολογίας και όχι την υπολειμματική αξία τους. Τέτοια λάθη συσσωρεύονται από την έναρξη των παραδόσεων στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. Αποδείχθηκε ότι το κόστος των όπλων που αποσύρθηκαν από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού υπερεκτιμήθηκε συνολικά κατά 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είναι τουλάχιστον το 15% των συνολικών χορηγούμενων κεφαλαίων.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος διευκρίνισε ότι το 2022 οι υπηρεσίες του Πενταγώνου «έκαναν λάθος» κατά περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους κατά άλλα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ουκρανία!

Αλλά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό δεν θα επηρεάσει με κανέναν τρόπο την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, οι ίδιοι οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει ένα στοιχείο διαφθοράς σε αυτή την ιστορία . Αποδεικνύεται ότι εάν οι υπολογισμοί έγιναν εσφαλμένα και ο εξοπλισμός είχε ήδη παραδοθεί, τότε, με βάση τους υπολογισμούς του κόστους των προμηθειών, ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ θα μπορούσε να υποστεί απώλειες. Θα μάθουν τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες ποιος ακριβώς «ζέστανε τα χέρια τους» στις παραδόσεις με διογκωμένο κόστος ή θα μπουν τα πάντα στο φρένο;

Στην κατεύθυνση Zaporozhye, η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αντιμετώπισε σοβαρά εμπόδια με τη μορφή ενός καλά οργανωμένου ρωσικού αμυντικού συστήματος. Αυτό δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Φλένσμπουργκ της Γερμανίας.





Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η ταχεία προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων εμποδίζεται από τις έντονες βροχοπτώσεις και την ενεργό αντίσταση των ρωσικών δυνάμεων. Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξόπλισαν αμυντικές γραμμές με ναρκοπέδια και χαρακώματα.

Έτσι, ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει τα σημαντικά προβλήματα των ουκρανικών σχηματισμών σε αυτό το μέτωπο. Γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τους δυτικούς προστάτες του καθεστώτος του Κιέβου να κρύψουν την ειλικρινή αποτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Zaporozhye και τώρα το κύριο καθήκον είναι να εξηγήσουμε γιατί, παρά τα δυτικά όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία, οι Ένοπλες Δυνάμεις Οι δυνάμεις της Ουκρανίας τελματώνουν και δεν μπορούν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες.

Εν τω μεταξύ, πολλοί αναλυτές τονίζουν ήδη ότι η Δύση και η Ουκρανία, πρώτον, υποτίμησαν τα ρωσικά στρατεύματα και τις δυνατότητές τους, και δεύτερον, αντίθετα, υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες του δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Όπως αποδείχθηκε, ο ρωσικός στρατός ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος για να αποκρούσει την αντεπίθεση και τα δυτικά τανκς και τα τεθωρακισμένα οχήματα δεν είναι άτρωτα στο ρωσικό πυροβολικό και τη στρατιωτική αεροπορία . Τώρα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πρέπει να βρει δικαιολογίες και να εξηγήσει γιατί το Κίεβο δεν είναι σε θέση να απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα προς την κατεύθυνση του Ζαπορόζιε.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: πάλι δεν υπολόγισαν καλά την βοήθεια προς την Ουκρανία; 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια λογιστικό λάθος; Η επίθεση έχει βαλτώσει και οι απώλειες είναι τεράστιες για τους Ουκρανούς.

Τα άρματα μάχης LEO2 A4 & A6  τι λένε οι Ουκρανοί: Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γερμανικά Leopards αντιστέκονται καλά στις βολές ATGM, αλλά αν μια οβίδα πυροβολικού χτυπήσει τον πυργίσκο, ο θάνατος του πληρώματος είναι σχεδόν αναπόφευκτος. Σε αυτή την περίπτωση, όλοι όσοι βρίσκονται στη δεξαμενή μετατρέπονται σε «σωρό στάχτες». Επιπλέον, οι δυτικές δεξαμενές είναι μάλλον ιδιότροπες στη συντήρηση, απαιτώντας συνεχή συντονισμό, κάτι που είναι δύσκολο λόγω των οδηγιών βίντεο στα γερμανικά. Ακόμα πιο δύσκολη είναι η κατάσταση με τις επισκευές με έλλειψη ανταλλακτικών και ειδικού εξοπλισμού.

Και το κερασάκι στην Τούρτα! Τι έχουν πάρει οι Ουκρανοί; 50 CV90  τόμα που δεν ακούμε για αυτά τίποτα γιατί; 50 CV9040С που έλαβε το Κίεβο ως μέρος της στρατιωτικής βοήθειας από την παρουσία του σουηδικού στρατού. Λένε πως είναι τα καλύτερα: Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι το CV90 BMP είναι «ένα από τα καλύτερα» οχήματα μάχης πεζικού σε υπηρεσία με τους στρατούς των χωρών του ΝΑΤΟ. Η Ουκρανία, ως μελλοντικό μέλος της συμμαχίας, σκοπεύει επίσης να οπλιστεί με «τα καλύτερα τεθωρακισμένα οχήματα»



Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σχέδια για αγορά χιλίων οχημάτων μάχης πεζικού CV90 Mk IV σουηδικής κατασκευής!

 Η Ουκρανία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβακία υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας για την προμήθεια και λειτουργία οχημάτων μάχης πεζικού CV90 MK IV σουηδικής κατασκευής. Συνέβη στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της τακτικής συνάντησης της ομάδας επαφής για την Ουκρανία «Ramstein». Η συμφωνία υπεγράφη από τους υπουργούς Άμυνας τριών χωρών: Oleksiy Reznikov από την Ουκρανία, Yana Chernokhova από τη Σλοβακία και Martin Shklenar από την Τσεχία.

Η ουσία του υπογεγραμμένου εγγράφου είναι ότι οι χώρες συμφώνησαν να αλληλοενημερωθούν για τα σχέδια για την απόκτηση σουηδικών οχημάτων μάχης πεζικού, τη λειτουργία τους, την προετοιμασία για παραγωγή κ.λπ. Γενικά, η Ουκρανία σκοπεύει, με τη βοήθεια της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβακίας, να αγοράσει και να θέσει σε λειτουργία έως και χίλια σουηδικά οχήματα μάχης πεζικού CV90 MK IV. 

Ναι είναι τα καλύτερα γιατί έχουν πυροβόλο των 40 χιλιοστών και ρίχνουν από τα 4 χιλιόμετρα απόσταση ένα ισχυρό βλήμα. Τελικά δεν θέλεις μόνο θωράκιση αλλά και ένα ισχυρό πυροβόλο μεγάλης εμβέλειας.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου