Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

«Τελευταία μάχη» του δημάρχου Χειμάρρας στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας


Ιούλιος 19, 2023. Ελλάδα.

Στις 25 Ιουλίου το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη, του εκλεγμένου αλλά μη ορκισθέντος ακόμη δημάρχου, για τον δήμο Χειμάρρας.

Ο Φρέντης Μπελέρης ζητά την αλλαγή του μέτρου ασφαλείας «σύλληψη και φυλάκιση», στην οποία βρίσκεται από τις 12 Μαΐου, όταν συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων.

Άλλα δικαστήρια απέρριψαν το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος σε 5 υποθέσεις, ενώ για πρώτη φορά αυτό το μέτρο ασφαλείας θα εξεταστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, αναφέρει δημοσιογράφος του αλβανικού καναλιού Report TV.

Δύο ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές στις 14 Μαΐου, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τη Χειμάρρα, Φρέντης Μπελέρης , συνελήφθη   με την κατηγορία της ενεργητικής διαφθοράς στις εκλογές ή για αγορά ψήφων.

Η σύλληψή του έχει προκαλέσει την αντίδραση της Αθήνας, η οποία επιμένει στην αποφυλάκισή του, δηλώνοντας ότι η σύλληψή του έχει πολιτικές προεκτάσεις (πολιτική κράτηση). Ακόμη και ο Έλληνας ευρωβουλευτής, Μανώλης Κεφαλογιάνης, ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Σταθεροποίησης-Σύνδεσης ΕΕ-Αλβανίας που επισκέφθηκε χθες (18 Ιουλίου 2023) την πόλη της Χειμάρρας ζήτησε την απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη. 

Shqiptarja

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου