Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε την ένταξη του Ιράν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO)


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαιρέτισε την ένταξη του Ιράν στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), επισημαίνοντας τη σημασία της παροχής βοήθειας στην Τεχεράνη για την προσαρμογή σε όλες τις διαδικασίες της συμμαχίας.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα συμμετάσχει τώρα στην οργάνωσή μας σε πλήρη μορφή. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια με αυτή την ευκαιρία στον πρόεδρο του Ιράν, κ. Ebrahim Raisi, και ειλικρινείς χαιρετισμούς σε αυτόν», είπε ο Ρώσος ηγέτης στην εικονική διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της SCO που φιλοξενείται από την Ινδία, την τρέχουσα μονοετή προεδρία της SCO.

«Σε λιγότερο από δύο χρόνια, οι Ιρανοί εταίροι μας ολοκλήρωσαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και τώρα το κοινό μας καθήκον είναι να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν παραγωγικά στις πολύπλευρες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του SCO», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Συνολικά, τόνισε ότι δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένος με την αυξανόμενη εξουσία και επιρροή της SCO και το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του οργανισμού από την πλευρά άλλων χωρών και διεθνών δομών. «Πολλοί από αυτούς φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν δίκαιο διάλογο με την SCO και εξετάζουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στο έργο της. Μας εμπιστεύονται, θέλουν να είναι φίλοι μαζί μας και να συνεργαστούν μαζί μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

(πηγή: TASS)

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου