Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Λέσβος - Νέο “τεχνητό ναυάγιο” από λαθροδιακινητές: Έσκισαν τη λέμβο όταν είδα το Λιμενικό κι έριξαν 40 άτομα στη θάλασσα (video)


Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι μεταναστών καθώς και στη σύλληψη των πέντε εξ’ αυτών προχώρησαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (31/7) στελέχη του Λιμενικού Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αγριελιάς.

Ειδικότερα, παράκτιο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, στα πλαίσια περιπολίας επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων, εντόπισε πνευστή λέμβο, η οποία βρισκόταν εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Στη θέα του Λιμενικού οι πέντε συλληφθέντες αλλοδαποί έσκισαν τον αεροθάλαμο της λέμβου, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων και την πτώση όλων των επιβαινόντων στη θάλασσα. Άμεσα το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού κατόπιν εντολής του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και διέσωσε συνολικά είκοσι έξι αλλοδαπούς μετανάστες, ενώ κατά δήλωση των διασωθέντων δεν υπάρχει αγνοούμενος.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου παραδόθηκαν σε στελέχη Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και στη συνέχεια συνελήφθησαν οι πέντε μετανάστες για πρόκληση ναυαγίου, έκθεση σε κίνδυνο, παράβαση περί αλλοδαπών και του δικαίου της θάλασσας. Ο ένας 23χρονος ήταν και ο χειριστής της λέμβου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ενώ η λέμβος καταστράφηκε


ΠΗΓΗ https://ellada24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου