Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Τουρκία: Έρευνα εναντίον της Disney+ για την ακύρωση της σειράς «Ατατούρκ» Από το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης

Στιγμιότυπο από το τρέιλερ της σειράς (φωτ.: YouTube)

Σε έρευνα εναντίον της Disney+ προχωρά το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας (RTÜK), μετά την αφαίρεση της σειράς «Ατατούρκ» από το περιεχόμενο της πλατφόρμας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Εμπουμπεκίρ Σαχίν.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, ότι ο πάροχος υπηρεσιών ψηφιακών μέσων Disney+ αποφάσισε να μην μεταδώσει την εγχώρια σειρά ιστορικού περιεχομένου “Ατατούρκ” στην πλατφόρμα του, ειδικοί επιτηρητές του RTÜK πρόκειται να διεξάγουν έρευνα. Ο ιδρυτής της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, είναι η πιο κρίσιμη κοινωνική αξία της Δημοκρατίας μας. Οι ισχυρισμοί για παρέμβαση του αρμενικού λόμπι, όπως αναφέρεται στον Τύπο, διερευνώνται σχολαστικά», ανέφερε ο Σαχίν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απόφαση να αφαιρεθεί η σειρά «Ατατούρκ» από την Disney+ έχει πυροδοτήσει ανησυχίες και συζητήσεις στη γειτονική χώρα.

Η σειρά, η οποία εστιάζει στη ζωή και την κληρονομιά του Μουσταφά Κεμάλ, επρόκειτο να προβληθεί στην πλατφόρμα το 2023, προκειμένου να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό, με αφορμή τον εορτασμό της 100ης επετείου της τουρκικής δημοκρατίας.

Ο Τούρκος ηθοποιός Αράς Μπουλούτ Ιινεμλί, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, ανακοινώθηκε ότι θα παίξει τον ρόλο του Ατατούρκ και φημολογείτο ότι θα πρωταγωνιστούσε με την βρετανίδα ηθοποιό Έμα Γουάτσον.

Τον Νοέμβριο, η πλατφόρμα Disney+ είχε δημοσιοποιήσει το πρώτο τρέιλερ της σειράς.

Το τρέιλερ έδειχνε τον αντισυνταγματάρχη ακόμη Μουσταφά Κεμάλ πριν από τη μάχη του Τσουνούκ Μπάιρ, να προφέρει μια προσαρμοσμένη εκδοχή των στίχων του Τούρκου συγγραφέα Nαμίκ Κεμάλ. «Αφήστε τον εχθρό να καρφώσει το στιλέτο του στην καρδιά της μητέρας πατρίδας και θα δουν έναν άνθρωπο που θα σώσει τη μητέρα του από τη μαύρη μοίρα της» ακούγεται να λέει.

Την πρώτη ημέρα της μάχης του Τσουνούκ Μπάιρ, η επίθεση των στρατευμάτων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (ANZAC) εναντίον των Οθωμανών, κατέληξε σε μια οδυνηρή ήττα, η οποία οδήγησε στην τελική κατάληψη των λόφων της περιοχής που έδωσε τη νίκη στον Μουσταφά Κεμάλ.

Πηγή: dailysabah.com

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου