Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Ερντογάν: Όποιος σιωπά μπροστά στην αδικία είναι ένας βουβός διάβολος – Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα αποτελούν σφαγή


Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Δύσης εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στα εγκαίνια του 8ου Οικογενειακού Συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, κατηγορώντας την ότι σιωπά μπροστά στις «σφαγές» στη Γάζα, παρομοιάζοντας μάλιστα με «διαβόλους», όλους αυτούς τους δήθεν πολιτισμένους της Δύσης που παρακολουθούν απλά την τραγωδία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπερθεμάτισε τη θέση της Τουρκίας σε αυτή τη σύρραξη, ενώ στράφηκε κατά της ΕΕ και του ΟΗΕ για την απαθή στάση τους μπροστά στις θηριωδίες του Ισραήλ.

Αναλυτικά, ανέφερε τα εξής:

Οι επιθέσεις στη Γάζα έχουν ξεπεράσει τα όρια της αυτοάμυνας

«Είναι δυνατόν να βλέπει κανείς τις ειδήσεις και τις φωτογραφίες από τη Γάζα και να μένει απαθής; Καμία ενέργεια, όσο συγκλονιστική και αν είναι, δεν δικαιολογεί μια τέτοια θηριωδία.

Οι επιθέσεις στη Γάζα έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια της αυτοάμυνας και έχουν μετατραπεί σε ξεκάθαρη τυραννία, θηριωδία, σφαγή και βαρβαρότητα.

Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι οι απολίτιστοι άνθρωποι που περνιούνται για πολιτισμένοι παρακολουθούν απλά αυτή τη θηριωδία.

Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να ενεργοποιηθεί ο ΟΗΕ;

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βγήκε χθες και είπε: "Δεν μπορούμε να ζητήσουμε ακόμη κατάπαυση του πυρός. Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν, πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν; Ποιος είναι ο αριθμός σας; Πόσοι τόνοι βομβών πρέπει να πέσουν στη Γάζα για να αναλάβει δράση το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ; Πόσες ακόμη γυναίκες, άμαχοι και ηλικιωμένοι πρέπει να πεθάνουν για να πουν οι δυτικοί οργανισμοί "στοπ" στη σφαγή; Πόσοι ακόμη συνάδελφοί τους πρέπει να γίνουν στόχος βομβών για να γράψουν και να πουν την αλήθεια τα διεθνή δημοσιογραφικά όργανα; Πόσο καιρό πρέπει να περιμένουμε για να τερματιστεί αυτή η κρίση που μετατρέπει την περιοχή μας σε πυρκαγιά;

Αν εσείς κάνετε πολιτική, κάνουμε κι εμείς πολιτική. Είμαι στην πολιτική εδώ και 40 χρόνια, αλλά ποτέ δεν γίναμε θεατές απέναντι σε τέτοιες φρικαλεότητες, όπως εσείς, και δεν μπορούμε να είμαστε θεατές μπροστά σε τέτοιες θηριωδίες.

Όλες οι δυτικές χώρες με μία φωνή παρέχουν άνευ όρων υποστήριξη στις επιθέσεις αντί να καλέσουν την ισραηλινή κυβέρνηση να λογικευτεί.

Ξεχνούν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Γάζα, επειδή εκεί είναι μουσουλμάνοι

Αυτοί που πανηγυρίζουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες αγνοούν εδώ και 19 ημέρες το δικαίωμα στη ζωή των καταπιεσμένων στη Γάζα. Τι απέγινε η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Δεν κοιτάζετε ποτέ αυτή τη διακήρυξη; Δεν κοιτάζετε τι γράφει εκεί; Όχι. Την κοιτάζουν μόνο όταν τους βολεύει και όταν δεν τους βολεύει δεν την κοιτάζουν. Γιατί; Γιατί το αίμα είναι μουσουλμάνων.

Βουβός διάβολος

Στέλνοντας αεροπλανοφόρα και πολεμικά πλοία αντί να στείλουν πλοία βοήθειας, κατέστησαν σαφές ποια λόμπι εξυπηρετούν. σας ξέρουμε καλύτερα, θα σας μάθουμε ακόμη καλύτερα. Αυτό είναι υποκρισία, δύο μέτρα και δύο σταθμά, ρίχνετε λάδι στη φωτιά.
Η αρχή μας εδώ είναι σαφής. Αυτός που σιωπά μπροστά στην αδικία είναι ένας βουβός διάβολος. Ακόμα και αν μείνουμε μόνοι μας, δεν θα διστάσουμε να φωνάξουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ισραήλ, κοίταξε την ιστορία σου!

Ακριβώς όπως δείξαμε την καλοσύνη μας στους Εβραίους που δραπέτευσαν από την Ιερά Εξέταση πριν από 500 χρόνια, απευθύνομαι σε εσένα Ισραήλ, θυμήσου, άνοιξε τα βιβλία της ιστορίας σου, κοίταξε! Το κάναμε αυτό. Ακριβώς όπως προστατεύσαμε τους Εβραίους επιστήμονες που υπέστησαν γενοκτονία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο...

Θα λογοδοτήσουν...

Κανείς δεν μπορεί να περιμένει από εμάς να παραμείνουμε σιωπηλοί, ενώ διαπράττεται μια τέτοια θηριωδία. Ακόμη και αν δέσουμε τη γλώσσα μας, η συνείδησή μας, πάνω απ' όλα, δεν μπορεί να μας επιτρέψει να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε μια τέτοια θηριωδία.

Φυσικά, η ιστορία καταγράφει εκείνους που σιώπησαν μπροστά σε κηδείες αθώων παιδιών που κείτονται πάνω στο κρύο τσιμέντο και εκείνους που μίλησαν σε δύσκολες στιγμές και εκείνους που εργάστηκαν ειλικρινά για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της ηρεμίας.

Η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια ισορροπημένη και στάση αρχής σε όλες τις ανθρωπιστικές κρίσεις στη γειτονιά της. Ο χρόνος μάς έχει πάντα δικαιώσει. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ορθότητα της στάσης μας στο θέμα της Παλαιστίνης και της Γάζας. Αυτοί που πρέπει να αμφισβητηθούν και να λογοδοτήσουν είναι αυτοί που βλέπουν τη σφαγή στη Γάζα και αποστρέφουν το πρόσωπό τους.

Τώρα φωνάζω και πάλι από εδώ: αυτοί που σιωπούν στη Δύση είναι αυτοί που χρωστάνε στο ΙσραήλΑλλά η Τουρκία δεν χρωστάει τίποτα στο Ισραήλ. Γι' αυτό είμαστε ισχυροί. Γι' αυτό είμαστε δυνατοί. Θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για το σωστό με τον ίδιο τρόπο».

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου