Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

LIVE/Χαμάς: Kατάπαυση πυρός για απελευθέρωση ομήρων-Αποτρέψαμε χερσαία εισβολή


Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως το πεζικό τους πραγματοποίησε «στοχευμένη επιδρομή στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας» υποστηριζόμενο από «καταδιωκτικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και πλήττοντας στόχους της Χαμάς.

Οι στρατιώτες εγκατέλειψαν στη συνέχεια το παλαιστινιακό έδαφος χωρίς να έχουν τραυματίες, ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του. Εκτός από την επιδρομή αυτή, οι ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς «σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας».

Παράλληλα με την επιχείρηση αυτή στο έδαφος, στόχοι «που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς» βομβαρδίσθηκαν στο κεντρικό τμήμα του θύλακα «και παντού στη Λωρίδα της Γάζας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως καταστράφηκαν πλατφόρμες εκτόξευσης ρουκετών, κέντρα διοίκησης της Χαμάς, ενώ εξουδετερώθηκαν μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος.

Πάντως, σε ανάρτηση στο κανάλι Quds News Network στο Telegram που μεταδίδει τις ανακοινώσεις της Χαμάς, αναφέρεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής το Ισραήλ επιχείρησε να πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή από το παραλιακό μέτωπο της Ράφα, στον νότο της Γάζας.

«Η απόπειρα έγινε αντιληπτή από τους μαχητές μας που συγκρούστηκαν και αντιμετώπισαν τον εχθρό. Χρειάστηκε η συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ, η οποία έσωσε τη χερσαία δύναμη, έτσι ώστε να φύγει προς τη θάλασσα, αφήνοντας πίσω της ποσότητα πυρομαχικών», αναφέρεται στην ανάρτηση.Στις 3 εβδομάδες από την έναρξη των βομβαρδισμών έχουν σκοτωθεί πάνω από 7.000 Παλαιστίνιοι στη Γάζα με τον αριθμό των νεκρών παιδιών να πλησιάζει τις 3.000.

Το SigmaLive μεταδίδει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

Προσοχή! Ακολουθούν εικόνες ή βίντεο που μπορεί να ενοχλήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου