Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

28η Οκτωβρίου 1940: Τα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου διδάσκουν πατριωτισμό σε μικρούς και μεγάλους - Εντυπωσίασαν για ακόμα μία φορά τα Ελληνόπουλα

 

                                                                       (Πηγή: ekkairo.org)

Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου τα Ελληνικά Σχολεία του Καΐρου τίμησαν τους ήρωες του Έπους του ’40, στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Το πατριωτικό φρόνημα των ομογενών είναι πάντα ψηλά όσο μακριά κι αν βρίσκονται από τη μητέρα πατρίδα.

Τους εορτασμούς άνοιξε η Αχιλλοπούλειος Σχολή με τα πιτσιρίκια του νηπιαγωγείου και του δημοτικού να αποσπούν το θερμό χειροκρότημα γονιών, εκπαιδευτικών και επισήμων.

Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών στην Αχιλλοπούλειο ο μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να αντισταθεί στον εχθρό.

(Πηγή: ekkairo.org)

Ο Έλληνας πρέσβης Νικόλαος Παπαγεωργίου μίλησε για τον θετικό αντίκτυπο της αντίδρασης της Ελλάδας που «την κατέταξε στη σωστή πλευρά της ιστορίας» ενώ η πρέσβης της Κύπρου Πόλλυ Ιωάννου επισήμανε πως «η μάχη του φασισμού δεν τελειώνει ποτέ» υπενθυμίζοντας πως «οι Έλληνες έπαιρναν πάντα αυτόν τον δύσκολο δρόμο που στο τέλος οδηγεί στην ελευθερία».

(Πηγή: ekkairo.org)

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής αφού συνεχάρη, από την πλευρά του, τους εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε επίσης στον ηρωισμό των Ελλήνων και στα πλούσια διδάγματα που μας κληροδότησαν με τις πράξεις τους, ενώ κατέταξε την αγάπη για την πατρίδα στην ύψιστη θέση της καρδιά μας.


 

Τη σκυτάλη των εορτασμών πήρε η Αμπέτειος Σχολή όπου παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου έπαιξαν στη θεατρική παράσταση από το πρωτότυπο θεατρικό έργο Η σιωπή της Πηνελόπης του εκπαιδευτικού Βασίλη Μπακούρου. Το έργο σκηνοθέτησε ο Θεόδωρος Τσιλιμπόκος και την εικαστική επιμέλεια Γεωργία Γκορτζίδου.

Χαιρετισμό απηυθύναν σε γονείς και μαθητές του σχολείου ο μητροπολίτης Νικόδημος, ο πρέσβης μας Νικόλαος Παπαγεωργίου, η πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Πόλλυ Ιωάννου, η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος Αμπέτ Ελένη Μαγγανά μεταφέροντας τις ευχές του Αρχιεπίσκοπου Σινά Δαμιανού, η Γενική Πρόξενος Δέσποινα Χασιρτζόγλου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότας Καΐρου Χρήστος Καβαλής.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα από τον εορτασμούς:

(Πηγή: ekkairo.org)

(Πηγή: ekkairo.org)

(Πηγή: ekkairo.org)

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα ekkairo.org.

ΠΗΓΗ pontosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου