Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Νετανιάχου: Ο πόλεμος θα είναι μακρύς αλλά δεσμεύτηκε ότι θα είναι νικηφόρος


Τη βεβαιότητα ότι το Ισραήλ θα νικήσει στον πόλεμο στη Γάζα εξέφρασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που εξέφρασε και τη θλίψη του για τις αυξανόμενες απώλειες σε στρατιωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, ο πόλεμος θα είναι μακρύς, ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα είναι νικηφόρος.

«Είμαστε σε έναν σκληρό πόλεμο. Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Υπόσχομαι σε όλους τους πολίτες του Ισραήλ: θα ολοκληρώσουμε το έργο. Θα συνεχίσουμε έως τη νίκη».

Ανάλογη δήλωση έκανε νωρίτερα, σήμερα το πρωί ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ, που ανέφερε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για «μια μακρά και πολύπλοκη εκστρατεία».

«Η πτώση μαχητών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στις μάχες κατά των τρομοκρατών της Χαμάς στη Γάζα είναι ένα σκληρό και οδυνηρό πλήγμα. Η καρδιά και η σκέψη μας είναι με τις αγαπημένες τους οικογένειες», έγραψε.

Ωστόσο, όπως είπε, «Τα σημαντικά επιτεύγματα των ισχυρών μαχών στη Λωρίδα της Γάζας δυστυχώς απαιτούν βαρύ τίμημα. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για μια μακρά και πολύπλοκη εκστρατεία που απαιτεί θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή – θα νικήσουμε».

ΠΗΓΗ https://www.viadiplomacy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου