Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Ακσενέρ: Ερντογάν, γίνεσαι κομπάρσος του Νετανιάχου-Η Χαμάς είναι εξτρεμιστές


Μαρία Ζαχαράκη

Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε η αρχηγός του ακροδεξιού Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη στροφή που έκανε υπέρ της Χαμάς. Η Μεράλ Ακσενέρ τον κατηγόρησε ότι γίνεται «κομπάρσος του Νετανιάχου» και υπερασπιστής εξτρεμιστών κι όχι μουτζαχεντίν (σ.σ. ιερών πολεμιστών), όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος όταν ανακοίνωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων.

«Πείτε μου, κύριε Ερντογάν, γιατί υπερασπίζεστε την Χαμάς που λέει ότι βλέπει ένα μέρος του λεγόμενου Κουρδιστάν στην Τουρκία;

Γιατί βλέπετε τη Χαμάς ως τον μόνο νόμιμο εκπρόσωπο των Παλαιστινίων, ως το μόνο παλαιστινιακό κράτος, ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο των Παλαιστινίων, λες και έχει κάνει κάτι καλό για τους Παλαιστινίους, ενώ υπάρχει νόμιμη παλαιστινιακή κυβέρνηση;», ρώτησε η Μεράλ Ακσενέρ μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Ποιοι μουτζαχεντίν;

Ο πρόεδρος του Καλού Κόμματος επέκρινε τον χαρακτηρισμό «μουτζαχεντίν», που απέδωσε στους μαχητές της Χαμάς ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας ότι οι πολεμιστές του Ισλάμ δεν σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά.

«Με ποια λογική παρουσιάζετε αυτούς που υπέγραψαν μια τέτοια σκοτεινή πράξη ως Μουτζαχεντίν;

Τι σχέση έχει η δολοφονία παιδιών, αμάχων και γυναικών με τον μουτζαχεντισμό; Η θρησκεία μας δεν απαγορεύει τη δολοφονία τους ακόμη και στον πόλεμο;».

Ποιος είναι ο στόχος σας, κ. Ερντογάν;

Στη συνέχεια η Μεράλ Ακσενέρ υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρόεδρος με τη στάση του πριμοδοτεί τον Νετανιάχου, αντί να στηρίζει τον παλαιστινιακό αγώνα.

«Θέλεις να αποδυναμώσεις το δίκιο της Παλαιστίνης, θέλεις να στρώσεις το έδαφος στην τρομοκρατία του Νετανιάχου ή θέλεις να διασφαλίσεις ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη, η οποία ήδη περιμένει από πίσω, θα χαρακτηρίσει τους Παλαιστίνιους ως τρομοκράτες;

Σε προειδοποιώ! Με τις ανεύθυνες δηλώσεις σου κουβαλάς νερό στο μύλο του Νετανιάχου. Βλάπτεις την ορθολογική στάση της Τουρκίας και το διαμεσολαβητικό ρόλο που προσπαθεί να αναλάβει η Τουρκία μέχρι σήμερα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις ως Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας είναι να εξηγήσεις ότι η Τουρκία είναι ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αναζητήσεις έναν τρόπο να σώσεις τα παιδιά των Παλαιστινίων, που είναι εγκλωβισμένα μεταξύ  Νετανιάχου και Χαμάς. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην είσαι κομπάρσος στο σενάριο που έγραψε ο Νετανιάχου, αλλά να είσαι εκείνος που σκίζει το βρώμικο σενάριο. Με άλλα λόγια, να μην συμπεριφέρεσαι σαν τον εκπρόσωπο τύπου της Χαμάς, αλλά σαν τον πρόεδρο ενός μεγάλου τουρκικού κράτους που έχει περάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του», συνέστησε η αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ https://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου