Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ισραήλ: Ο στρατός δημοσίευσε εικόνες από νοσοκομείο στη Γάζα, όπου η Χαμάς έκρυβε όπλα και εισόδους σε τούνελ


Οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) δημοσιεύουν στοιχεία για όπλα και είσοδο τούνελ μέσα στο νοσοκομείο Rantisi, στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, λέει ότι η επίλεκτη μονάδα κομάντος Shayetet 13 του Πολεμικού Ναυτικού και η 401η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία πραγματοποίησαν επιδρομή στο νοσοκομείο Rantisi της πόλης της Γάζας, όπου είχαν κρυφτεί τρομοκράτες της Χαμάς.

Οι IDF πιστεύουν ότι κάποιοι από τους Ισραηλινούς ομήρους κρατούνταν στο νοσοκομείο Rantisi για αρκετό καιρό.

 Ο εκπρόσωπος των IDF παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας στοιχεία ότι η Χαμάς χρησιμοποιούσε το νοσοκομείο ως βάση, αποθηκεύοντας στο εσωτερικό του όπλα.

«Το νοσοκομείο έχει σίγουρα χρησιμοποιηθεί για τρομοκρατικές δραστηριότητες. Είναι ένα νοσοκομείο που εκκενώσαμε τις τελευταίες μέρες» είπε ο εκπρόσωπος του στρατού.

«Βρήκαμε επίσης μια σήραγγα που φαίνεται να συνδέει το σπίτι [ενός] τρομοκράτη διοικητή… με το νοσοκομείο, οπότε πρόκειται για ένα ανελέητο δίκτυο που θέτει σε κίνδυνο τον λαό της Γάζας. Αυτό είναι που λέγαμε καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων 38 ημερών» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των IDF.

Ομήρους κρατούσε η Χαμάς σε νοσοκομείο στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ

«Μπορεί να έφυγαν μαζί με τους ασθενείς. Μπορεί να… να έφυγαν μέσα από σήραγγες και έχουμε ενδείξεις ότι είχαν ομήρους μαζί τους. Είναι ακόμα υπό διερεύνηση».

Σε ένα βίντεο που κατέγραψε ο στρατός, ένας στρατιώτης μιλάει στην κάμερα στα αγγλικά από ένα δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου ο στρατός υποθέτει ότι κρατούνταν όμηροι. Εκεί υπάρχει ένα μπιμπερό, πάνες και μια κουρτίνα κρεμασμένη που σύμφωνα με τις IDF χρησιμοποιήθηκε για να γυριστούν βίντεο με ομήρους.

 Στη συνέχεια, ο στρατιώτης στο βίντεο δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι εκρηκτικά της Χαμάς, γιλέκα με εκρηκτικά, χειροβομβίδες και RPG, καθώς και μια μοτοσικλέτα με τρύπα από σφαίρα, η οποία, σύμφωνα με τις IDF, χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ο στρατιώτης λέει ότι πιστεύει ότι ένας μαχητής της Χαμάς οδήγησε τη μοτοσικλέτα πίσω στο νοσοκομείο μετά την επίθεση.

ΠΗΓΗ https://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου