Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ελληνικός Στρατός: Νέες λύσεις θωράκισης για τα άρματα μάχης πρότεινε η EODH

Γιάννης Νικήτας

Στις 14 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και τη Διεύθυνση Ιππικού – Τεθωρακισμένων, ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας EODH ΑΕ, με αντικείμενο προτάσεις της εταιρείας επί της κατασκευής και χρήσης συστημάτων προστασίας οροφής οπλικών συστημάτων τύπου «Cope Cage». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία EODH παρουσίασε σχετικές δυνητικές λύσεις για τα άρματα μάχης Leopard 2 (A4 & HEL), τα Leopard 1 A5 ενώ αντίστοιχες λύσεις μπορούν να εφαρμοστούν και για τα αμερικανικά άρματα της σειράς «Μ».

Πρόκειται για ειδικές κατασκευές επί της οροφής των αρμάτων μάχης προκειμένου να προστατεύονται από επιθέσεις οπλισμένων UAV (περιφερόμενα πυρομαχικά) ή άλλες αντιαρματικές επιθέσεις φιλοσοφίας top attack. Είναι γνωστό πως από τις πρόσφατες επιχειρήσεις των Ισραηλινών Χερσαίων Δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, μεγάλος αριθμός Ισραηλινών αρμάτων μάχης Merkava εξοπλίστηκε με τέτοιες μεταλλικές κατασκευές. Αντίστοιχες εικόνες έχουν παρατηρηθεί και στα πεδία των χερσαίων επιχειρήσεων στην Ουκρανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου