Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης: «Ο στρατός μας στη Λιβύη προασπίζεται το τουρκολιβυκό μνημόνιο - Θα συνεχίσουμε τον αγώνα»

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, σε ερώτηση σχετικά με την έγκριση του κοινοβουλευτικού διατάγματος για την παράταση της θητείας του τουρκικού στρατού στη Λιβύη, επεσήμανε ότι η εντολή αυτή είναι σημαντική όσον αφορά τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη προασπίζονται το τουρκολιβυκό μνημόνιο και όχι ότι εκπαιδεύουν τον στρατό της Λιβύης, όπως προβλέπει η συμφωνία.

«Γιατί στέλνουμε στρατεύματα στη Λιβύη; Έχουμε μια συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη. Πώς θα προστατεύσουμε αυτή τη συμφωνία θαλάσσιας δικαιοδοσίας; Για να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο, φυσικά, χρειαζόμασταν αυτό το διάταγμα. Επομένως, αυτό το διάταγμα είναι για την προστασία των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και της "Γαλάζιας Πατρίδας" μας», ανέφερε.

«Αλλά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP (που καταψήφισε το διάταγμα) δεν έχει καμία έγνοια για τη "Γαλάζια Πατρίδα". Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μας, θα προστατεύσουμε και τα σύνορά μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει βορά τα δικαιώματά μας στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ μας», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.

ΠΗΓΗ https://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου