Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Μητσοτάκης προς Ερντογάν: Δεν υπάρχει άλλη λύση στο Κυπριακό πέραν των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας


Σύντομη, αλλά ουσιαστική αναφορά για το Κυπριακό, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με τον Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

«Για μας, το λέω καθαρά, δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ζήτησε, ακόμη, επανεκκίνηση του διάλογου από εκεί που διακόπηκε το 2017.

Περιμένει τηλεφώνημα από Μητσοτάκη ο Πρόεδρος 

Στο μεταξύ, ενημέρωση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για το αποτέλεσμα της συνάντηση του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και τα όσα λέχθηκαν σε σχέση με το Κυπριακό, αναμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο γέυμα που παραθέτει η Ισπανική Προεδρία της ΕΕ ενόψει της ολοκλήρωσης της εξάμηνης προεδρίας της και απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο σήμερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «θα με ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ερντογάν. Μακάρι να προκύψουν θετικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι κάτι που θα βοηθήσει και τις δικές μας προσπάθειες».

Εξάλλου, είναι γνωστή και η θέση της Αθήνας ότι δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση χωρίς την επίλυση του Κυπριακού, άρα η οποιαδήποτε συνάντηση η οποία μάλιστα θα έχει θετικά αποτελέσματα, θεωρώ ότι θα βοηθήσει και τη δική μας προσπάθεια».

ΠΗΓΗ https://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου