Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Μετά τις επιθέσεις της τουρκικής MIT τώρα επιτίθενται τρομοκράτες του ISIS κατά των Κούρδων στο Ντέιρ εζ Ζορ


Δεκέμβριος 20, 2023. Ελλάδα.

Μετά τον απόηχο των επιθέσεων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών κατά των Κούρδων στο Ντέιρ εζ Ζορ, τώρα επιτέθηκαν τρομοκράτες του ISIS κατά μελών του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), τέσσερις Κούρδοι του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού σκοτώνονται από το ISIS στο Νέιρ εζ Ζορ

Συγκεκριμένα:

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τέσσερα μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και ένας άμαχος σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα ξαφνικής επίθεσης από πυρήνες του ISIS στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ στην ανατολική Συρία.

Το SOHR ανακοίνωσε ότι πυρήνες του ISIS στόχευσαν ένα αυτοκίνητο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων – SDF,  στην αγορά της πόλης Al-Hawayij, ανατολικά της Ντέιρ Εζόρ. 

Ο αριθμός των απωλειών του SDF έφτασε τα 4 άτομα, καθώς και ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με την Voice of America, τo SOHR, από τις αρχές του 2023, το ISIS έχει πραγματοποιήσει 164 επιθέσεις στις περιοχές υπό τον έλεγχο της Αυτόνομης Διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων ένοπλων επιθέσεων και βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι επιθέσεις αυτές προκάλεσαν το θάνατο 120 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 26 αμάχων.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου