Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει με σφοδρότητα τη βόρεια Συρία και το βόρειο Ιράκ


Ιανουάριος 13, 2024. Ελλάδα.

Πολεμικά αεροσκάφη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων βομβάρδισαν ταυτόχρονα πέντε περιοχές στη Σουλεϊμανίγια και την περιοχή του Ντούχοκ.

Το κουρδικό δίκτυο Rudaw αναφέρει ότι σκοτώθηκαν μέλη του PKK, σημειώνοντας χαρακτηριστικά τα ονόματα τριών γυναικών, μελών της αυτονομιστικής οργάνωσης στην περιοχή Ζαπ.

Το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι πολλοί στόχοι στη Ροζάβα και στην περιοχή του Κουρδιστάν βομβαρδίστηκαν μετά τη σύγκρουση με μέλη του PKK στο Ζαπ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι 8 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών έφθασε τους 9 από στις 13 Ιανουαρίου.

Αναφέρθηκε ότι οι τραυματίες στρατιώτες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Αεροπορικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις περιοχές

Στη δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον 29 στόχων στις περιοχές Μετίνα, Χαρκούκ, Γκάρε και Καντίλ εντός της περιοχής του Κουρδιστάν και στη βόρεια Συρία- Ροζάβα στις 00.30 της 13ης Ιανουαρίου 2024.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο βομβαρδισμός πραγματοποιήθηκε «σύμφωνα με το δικαίωμα αυτοάμυνας που απορρέει από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι επιθέσεις κατά του κοινού και των δυνάμεων ασφαλείας και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων».

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου