Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Οργή λαού, φωνή Θεού! F-35 Τα φοβερά μας ΜΜΕ:


Οργή λαού, φωνή Θεού!

F-35

Τα φοβερά μας ΜΜΕ:

«Οι αποκαλύψεις  μας, δεν επιδέχονται καμία διάψευση για την αγορά F-35. Χωρίς όπλα και χωρίς αντισταθμιστικά ωφελήματά για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία!»

Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

«Ξεκινά η παραγγελία των 40 F-35 με περίπου 9 δις χωρίς όπλα. Με τα 9 δισ. τα F-35 θα είναι μόνο για παρέλαση. Για να οπλιστούν και να είναι αξιόμαχα απαιτούνται 40 δισ! Ναι, σωστά διαβάσατε 40 δις.»

Η νέα αγορά πολεμικών αεροσκαφών χρεώνει τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Άρα, η κάθε κυβέρνηση θα παραμείνει εγκλωβισμένη στο να διατηρεί υψηλό ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα και αγαθά, για να επιτυγχάνει αυξημένα έσοδα και για την αποπληρωμή των F-35.

Το ακούσαμε πολύ καθαρά : « Δεν μειώνουμε το ΦΠΑ γιατί κοστίζουν οι φρεγάτες και τα αεροπλάνα».

Εάν η Ελλάδα είχε μπει στο πρόγραμμα των F-35 από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 θα ήταν κατά πολύ μικρότερο το τίμημα. Και θα συμμετείχε στη συμπαραγωγή όπως έκανε η καπάτσα Τουρκία.

Και το νέο αεροπορικό μας δόγμα;

Το F-35! Το νέο υπερόπλο! Ναι, αλλά, η Ελλάδα θα είναι η μοναδική χώρα του ΝΑΤΟ που θα πρέπει να συντηρήσει ένα τύπο αεροσκάφους 5ης γενιάς (F-35) κι ένα αεροσκάφος  4,5 γενιάς (Rafale) και ένα τύπο αεροσκάφους 4 γενιάς (F-16) ! και άλλο ένα τύπο αεροσκάφους 4 γενιάς (Mirage 2000-5)! Θα μπορέσει;

Με τι όπλα θα εξοπλιστούν τα F-35;

Στην επιστολή έγκρισης των τουρκικών F-16, αναφέρονται με λεπτομέρειες όλα τα όπλα που θα φέρουν τα F-16 των Τούρκων.  Οι Τούρκοι αγοράζουν 950 AIM- 120D αέρος αέρος εμβέλειας 160 km. Τα ελληνικά F-16 έχουν μείνει με τους AIM-120 C7 των 60km παρά το ότι αναβαθμίστηκαν σε Viper. Εμείς δεν θα παραγγείλουμε όπλα για τα F-35; Ποια είναι αυτά;

Είναι δήθεν αόρατα;

Η αιχμή του δόρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που μπορούν να τα φέρουν τα Mirage 2000 και τα Rafale; Αν απαξιωθούν και τα Rafale  ,όπως έγινε με τα Mirage, ποια ιπτάμενη πλατφόρμα θα έχει η ελληνική ΠΑ για να απειλήσει την Τουρκία σε «βάθος»; Θα στέλνουν τα δήθεν αόρατα και άοπλα F-35;

Το F-35 δεν θα παίρνει μπροστά;

Θα αφήσουν οι ΗΠΑ να πάνε να χτυπήσουν την Τουρκία αν χρειαστεί; Τέσσερεις ολόκληροι αεροπόροι μας, έχουν δημόσια πει ότι το F-35 δεν θα παίρνει μπροστά, για επιχειρήσεις κατά της Τουρκίας. Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας πει γιατί τα παίρνουμε τότε;

Τότε γιατί τα παίρνουμε;

Αλλά τα παίρνουμε για να μη στεναχωρήσουμε την Ουάσινγκτον! Οι Έλληνες πολιτικοί σε όλο το κομματικό φάσμα έχουν πάντα «το σύνδρομο της Ουάσινγκτον». Μα έτσι πήραμε και τα Rafale και τις Belharra, για να μη στεναχωρήσουμε το … Παρίσι! Μα έτσι πήραμε και τα U 214 και τις ΜΕΚΟ, για να μη στεναχωρήσουμε το … Βερολίνο! Μα έτσι πήραμε και τις Super Vita, για να μη στεναχωρήσουμε το … Λονδίνο! ……… Μα έτσι πήραμε και τον … ‘Αβέρωφ’, για να μη στεναχωρήσουμε τη … Ρώμη!

Σοβαρά τώρα

Στις 26 Ιανουαρίου, η Υπηρεσία Άμυνας Ασφαλείας και Συνεργασίας (DSCA, Defense Security Cooperation Agency) του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της Στρατιωτικής Πωλήσεως Αλλοδαπής (FMS) στην Ελλάδα ως 40 μαχητικών F-35A και σχετικού εξοπλισμού, δυνητικού κόστους 8,6 δισ. Δολαρίων.

Με την ανακοίνωση, επιβεβαιώνεται ότι η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει αντισταθμιστικά από την κατασκευάστρια εταιρεία, Lockheed Martin. Στην ενημέρωση της DSCA αναφέρεται: «Ο αγοραστής, τυπικώς ζητεί αντισταθμιστικά. Οποιαδήποτε συμφωνία αντισταθμιστικών (offsets) θα προσδιοριστεί σε διαπραγματεύσεις μεταξύ αγοραστή και του αναδόχου».

«Η προτεινόμενη πώληση θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκσυγχρονίσει την αεροπορίας της και να βελτιώσει την ικανότητα της Ελλάδας να φροντίζει για την άμυνα του εναερίου χώρου της, να συμβάλει στις αποστολές του ΝΑΤΟ για την διατήρηση της περιφερειακής ασφαλείας και την άμυνα συμμάχων του ΝΑΤΟ και θα διατηρήσει την διαλειτουργικότητα με δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το F-35 θα αντισταθμίσει την αυξανόμενη παλαιότητα άλλων αεροσκαφών της Ελληνικής ΠΑ, όπως τα F-4 και Mirage 2000. Η Ελλάδα δεν θα δυσκολευτεί να απορροφήσει αυτά τα είδη και υπηρεσίες στις ένοπλες δυνάμεις της.»

Σκέψεις

Τα πράματα με την άμυνά μας ήταν, είναι και θα παραμείνουν πολύ σοβαρά για την χώρα μας και έχουν άμεση επίπτωση στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής όλων μας. Τα ποσά είναι υπέρογκα και δυσβάστακτα.  

Κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι στην άμυνα δεν χωράνε αντιπολιτευτικές κορώνες αλλά είναι πεδίο πολιτικής συναίνεσης. Για αντιπολίτευση υπάρχουν άλλα θέματα, η άμυνα δεν είναι για αντιπαραθέσεις αλλά για συναινέσεις και συγκλίσεις.

Οι κυβερνόντες επιθυμούν να αποκομίσουν πολιτικά σημεία υπέρ τους, προβάλλοντας το μεγάλο τους κατόρθωμα των υπέρογκων εξοπλισμών και οι αντιπολιτευόμενοι κάνουν το ίδιο αλλά υποτιμώντας το απαράδεκτο των μη απαραίτητων και λάθος εξοπλισμών.

Ας σοβαρευτούνε όλοι και οι μεν και οι δε, γιατί ο απλός κόσμος, σταματάμε το μάσημα του κουτόχορτου που μας σερβίρεται αφειδώς ένθεν κακείθεν και προσοχή: θα υπάρξουν ΄λεμονόκουπες’ για όλους. Μιλάμε φυσικά για πολιτικές ‘λεμονόκουπες’ και για τους πολιτικούς μας, αλλά και για τα στρατευμένα (και σε πολλές περιπτώσεις καλοπληρωμένα) ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν.

Ας θυμηθούμε: Οργή λαού, φωνή Θεού!

Εκτός πια και αν μας περνάνε τελείως για ζαγάρια όλους μας!

 ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου