Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

H ΕΕ εξετάζει την πιθανότητα χρήσης του δορυφορικού δικτύου Copernicus για αμυντικούς σκοπούς


H EE ανακοίνωσε ότι στις 23 Ιανουαρίου υπέγραψε δύο συμβάσεις με ισάριθμες κοινοπραξίες, στις οποίες ηγούνται οι Telespazio και OHB, με αντικείμενο την μελέτη πιθανής χρήσης του δορυφορικού δικτύου Copernicus για αμυντικούς σκοπούς. 

Τα δύο συμβόλαιο υπογράφηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος EOGS (Earth Observation Governmental Service), το οποίο έχει στόχο την ενίσχυση της άμυνας των ευρωπαϊκών χωρών. Η διάρκεια των συμβολαίων είναι 12 μήνες. 

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2024 και εκτός της μελέτης θα πρέπει να συνοδευτούν και με προτάσεις για τη δημιουργία ενός δορυφορικού δικτύου για αποστολές αναγνώρισης. Οι προτάσεις των δύο μελετών θα κατατεθούν προς αποδοχή και υλοποίηση την περίοδο 2028-2034. 

Το πρόγραμμα Copernicus έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των χρηστών. Μέσω δορυφορικών και επίγειων παρατηρήσεων, οι υπηρεσίες του Copernicus παρέχουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο δεδομένα παγκόσμιου επιπέδου, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη τοπικών και περιφερειακών αναγκών. 

Η παροχή των υπηρεσιών του Copernicus βασίζεται στην επεξεργασία των περιβαλλοντικών δεδομένων που συλλέγονται από δορυφόρους γεωσκόπησης και από επίγειους αισθητήρες.

ΠΗΓΗ https://defencereview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου