Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: H απόφαση ορόσημο κατά της πορνείας


Μία απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “ορόσημο” πάρθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πιο ειδικά, η απόφαση αφορά ψήφισμα του τάχθηκε υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης κατά της πορνείας στην ΕΕ.

Με αυτή την ψηφοφορία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθιστά σαφές προς τα κράτη μέλη ότι η πορνεία αποτελεί μια ακόμα μορφή βίας και ότι η εφαρμογή ειδικά διαμορφωμένων προγραμμάτων υποστήριξης και απαλλαγής από αυτήν είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπισή της.

Η συγκεκριμένη τοποθέτησης του Ευρωκοινοβουλίου συνιστά ορόσημο για τις γυναίκες στην Ευρώπη, καθώς διαπιστώνεται ότι το 90% των ατόμων που απασχολούνται στην πορνεία και το 87% των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων για σκοπούς σεξουαλικής εκμετάλλευσης, είναι γυναίκες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών επικύρωσε τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάργηση της πορνείας, ακολουθώντας τα βήματα της Γαλλίας, της Σουηδίας και της Ιρλανδίας, δηλαδή χωρών στις οποίες το αξιόποινο της πορνείας αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέτρο.

ΠΗΓΗ https://ellada24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου