Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Ίμια: Βίντεο-ντοκουμέντο με τους επικίνδυνος ελιγμούς τουρκικής ακταιωρού


Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός έχει εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό καταγράφεται σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και η τουρκική ακταιωρός επέστρεψε στα τουρκικά χωρικά ύδατα όταν έφτασε στην περιοχή σκάφος του Λιμενικού.

Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό, η τουρκική ακταιωρός περνάει με ταχύτητα σε απόσταση λίγων μέτρων από το ελληνικό αλιευτικό, πετώντας με μία στροφή τα απόνερα προς το σημείο του ελληνικού σκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν την Κυριακή στο Μόναχο.

Όπως έγινε γνωστό, οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν περιφερειακά και διμερή θέματα, εστιάζοντας στην παρακολούθηση όσων συμφωνήθηκαν στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, τα επόμενα βήματα ενόψει επικείμενων συναντήσεων για τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και την προετοιμασία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

 ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου