Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Νέα εκδοχή για την επίθεση στην Οδησσό - Ποιος ήταν τελικά ο στόχος


Μία νέα εκδοχή που αφορά την επίθεση που σημειώθηκε στην Οδησσό, την ώρα που πραγματοποιούσαν επίσκεψη στην πόλη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έρχεται στο φως.

Όπως αναφέρουν ρωσικές ιστοσελίδες ο υπαίτιος για τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, είναι ο ίδιος ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Επικαλούμενο Βρετανό αναλυτή που μίλησε σε συνέντευξη με δημοσιογράφο του PolitNavigator ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι αποκάλυψε την τοποθεσία μιας μυστικής βάσης στην Οδησσό, όπου εκπαιδεύτηκαν ξένοι ειδικοί, του Δικτύου Επιθέσεων της Μαύρης Θάλασσας, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο των θαλάσσιων drone που έχουν σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες επιτυχίες εναντίον του ρωσικού ναυτικού.

«Ένας από τους λόγους που πήγε στην Οδησσό ήταν επειδή ήθελε να απονείμει μετάλλια στους καταδρομείς που χειρίζονται αυτά τα θαλάσσια drone που μόλις εμφανίστηκαν, βυθίζοντας ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο στην Κριμαία. Και, φυσικά, πήγε στη μυστική βάση όπου εκπαιδεύονται αυτοί οι άνθρωποι και από όπου λειτουργούν. Και οι Ρώσοι παρακολουθούσαν τις κινήσεις του. Έτσι ανακάλυψαν πού ήταν αυτή η βάση και μετά έφυγε και επιτέθηκαν σε αυτή τη βάση», είπε ο Αλέξανδρος Μερκούρης στο βίντεο blog του δημοσιογράφου Άλεξ Χριστοφόροφ, αναφέρει ο ανταποκριτής του PolitNavigator, Αντόλι Λιάπιν.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε πραγματικά το γεγονός αυτού του χτυπήματος στο τηλεγραφικό του κανάλι. Το επιβεβαίωσαν και υπάρχουν κάθε είδους αναφορές ότι πέθαναν πολλοί σημαντικοί άνθρωποι. Η ιστορία, την οποία προφανώς δεν ξέρω, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, είναι ότι ο εναέριος χώρος πάνω από τη Ρουμανία έκλεισε, άνθρωποι απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στα δυτικά. Εάν επιβεβαιωθεί ο ρόλος του Ζελένσκι, θα προκαλέσει μεγάλη οργή στις δυτικές πρωτεύουσες, διότι ενήργησε με αυτόν τον τρόπο και έθεσε σε κίνδυνο τη μυστικότητα αυτού του πρότζεκτ», είπε ο Μερκούρης, σύμφωνα με το PolitNavigator.

Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο κλίμα με τα παραπάνω ήταν και η δήλωση που είχε κάνει λίγες ώρες μετά από την επίθεση ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ήμασταν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιούσαμε επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι. Σε απόσταση 300 μέτρων έπεσε βαλλιστικός πύραυλος. Είναι δύσκολο, όμως, να πούμε ποιόν ήθελαν να πλήξουν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στη ρωσική επίθεση στην Οδησσό, μιλώντας σε αποκλειστική του συνέντευξη στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.

Ο Ίχορ Ζόβκα, κορυφαίος διπλωματικός σύμβουλος της Ουκρανίας, δήλωσε στο CNN ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η ρωσική πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε να είχε στόχο είτε την αντιπροσωπεία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή αυτήν του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως προβάλλοντας την άποψη της Μόσχας ότι η πυραυλική επίθεση δεν είχε στόχο τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προχώρησε σε μια συγκεκαλυμμένη απειλή προς το Κίεβο και τη διεθνή κοινότητα. «Είναι προφανές για τον καθένα. Και το ότι δεν υπήρξε κανένα πλήγμα κατά της αυτοκινητοπομπής στην Οδησσό. Και το ότι αν ήταν στόχος, θα τον πετυχαίναμε» έγραψε ο στενός συνεργάτης του Πούτιν στο κανάλι του στο Telegram.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου