Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

«Οι συγκρούσεις Ράμα – Μητσοτάκη δεν ξεκίνησαν από τον Μπελέρη», λέει πρώην διοικητής του Αλβανικού Ναυτικού


Φωτό από τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ράμα στο Βίλνιους

Μάρτιος 11, 2024. Ελλάδα.

Για τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας μίλησε ο πρώην διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Αρτούρ Μετσολάρι.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Review» του Euronews Albania, ο Μετσολάρι είπε ότι οι συγκρούσεις του αρχηγού της κυβέρνησης Έντι Ράμα και του Έλληνα ομολόγου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ξεκίνησαν από τον Φρέντη Μπελέρη αλλά με το θέμα της θαλάσσιας οριοθέτησης.

«Οι αντιθέσεις ανάμεσα στον Ράμα και τον Έλληνα ομόλογό του δεν ξεκίνησαν από το θέμα «Μπελέρη», αλλά για θέματα θάλασσας. Ξεκίνησαν 8 μήνες πριν συμβεί η υπόθεση «Μπελέρη». Η αντιπαράθεση ξεκίνησε στην Μπρατισλάβα. Οι ενστάσεις ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Δένδιας δήλωσε, εμμένουμε στην πολιτική συμφωνία, ενώ η αλβανική πλευρά ζήτησε την τροποποίηση της πολιτικής συμφωνίας της 20ης Οκτωβρίου 2020 και εδώ έφτασε στο αποκορύφωμα, ακριβώς με την εισαγωγή του ελληνικού πλοίου για υποβρύχιες έρευνες στην επικράτεια της Αλβανίας, καθώς και η συνάντηση του Ράμα με τον Έλληνα ομόλογό του στην Μπρατισλάβα, όπου μετά από αυτή τη συνάντηση ο Ράμα είπε ότι το θέμα της θάλασσας δεν είναι τόσο εύκολο αλλά είναι περίπλοκο», όπως είπε.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου