Κυριακή 7 Απριλίου 2024

«Μην σας ξαφνιάσει: Στην άσκηση στην Ελλάδα που ξεκινά αύριο συμμετέχουν Κατάρ και Σαουδική Αραβία», τουρκικό δημοσίευμα


Απρίλιος 7, 2024. Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, η άσκηση ‘Ηνίοχος 2024’ ξεκινά αύριο, 8 Απριλίου. Στην άσκηση, η οποία θα διαρκέσει συνολικά 10 ημέρες, συμμετέχουν επίσης το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, η Γαλλία, η Αγγλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Κύπρος, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία.

Τακτικές νέας γενιάς θα δοκιμαστούν στην άσκηση που θα φιλοξενήσει η 117 πτέρυγα μάχης στην Ανδραβίδα  έως τις 18 Απριλίου.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι το Κατάρ ήρθε και με αεροπλάνο Rafale στην άσκηση, στην οποία άρχισε να συμμετέχει η Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια.

Ποιες χώρες συμμετέχουν

● Γαλλία, με αεροσκάφη RAFALE και αεροσκάφος Ελέγχου Αερομεταφερόμενης Προειδοποίησης E-3F
● Αγγλία, με αεροσκάφη TYPHOON
● ΗΠΑ, με αεροσκάφη F-16 και μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9
● Ισπανία, με αεροσκάφη F-18
● Κατάρ, με αεροσκάφη RAFALE
● Κυπριακή Δημοκρατία με Ελικόπτερο AW-139
● Μαυροβούνιο με ελικόπτερο B-414
● Ρουμανία με αεροσκάφη F-16
● Σαουδική Αραβία με αεροσκάφη TYPHOON

Επιπλέον, η Αυστρία και η Πορτογαλία θα συμμετάσχουν στην άσκηση με το προσωπικό Πληροφοριών και Ειδικών Δυνάμεων τους και η Γερμανία θα στείλει ομάδα παρατηρητών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για την άσκηση, στην «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», δημιουργούνται πολύπλοκα και ρεαλιστικά σενάρια. Το σενάριο αυτό υλοποιείται με τις δυνάμεις των Χερσαίων Δυνάμεων, του Ναυτικού και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.

Το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει το προσωπικό που συμμετέχει στην άσκηση και η ικανότητά του να οργανώνει και να διεξάγει ρεαλιστικές ασκήσεις σε μια μεγάλη περιοχή με ποικίλα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά καθιστούν την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» μια από τις πιο ανταγωνιστικές ασκήσεις στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν την 1η Απριλίου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ασκήσεων, 1-7 Απριλίου κατανεμήθηκε στις χώρες που ήρθαν για προετοιμασία.

 Στη συνέχεια, διοργανώνεται άσκηση μεταξύ 8 και 18 Απριλίου. Επιπλέον, στις 12 Απριλίου διοργανώνεται Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών.

Ο “Αετός Ανατολίας 2024” αναβάλλεται

Μετά τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν πρόσφατα ότι η Άσκηση Αετού της Ανατολίας δεν θα διεξαχθεί φέτος, πηγές από το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι από την «Κύρια Διοίκηση του Αεροδρομίου Ικονίου /Konya, αναφέρθηκε πως θα διεξαχθεί από την 3η Διοίκηση Κύριας Βάσης Τζετ / Ικόνιο μεταξύ Μαΐου 2023 και Μαΐου 2025 στο πλαίσιο του Προγράμματος Επενδύσεων Ασφαλείας του ΝΑΤΟ».

Όπως αναφέρθηκε λόγω της αποκατάστασης του διαδρόμου προσγείωσης, το 2024 η “International Anatolian Eagle Training” δεν θα πραγματοποιηθεί.

 Η Διεθνής άσκηση «Αετός Ανατολίας»  έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2025 στην 3η Διοίκηση Κύριας Βάσης Αεριωθουμένων / Ικόνιο.

Φέτος, «Η εκπαίδευση «National Anatolian Eagle» θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 15-26 Απριλίου 2024, μόνο με αεροσκάφη να απογειώνονται και να προσγειώνονται από τα δικά τους αεροδρόμια», σημειώνει το τουρκικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου