Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Το ISIS κάλεσε «μοναχικούς λύκους» για επιθέσεις στην Ευρώπη

Μάρτιος 31, 2024. Ελλάδα.

Μια εβδομάδα μετά τη φονική επίθεση κοντά στη Μόσχα, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κάλεσε τους «μοναχικούς λύκους» και τα «σιωπηλά» μέλη του στην Ευρώπη και την Αμερική να «επιτεθούν σε Χριστιανούς και Εβραίους παντού» κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού σε ένα ηχητικό μήνυμα.

Η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) κάλεσε για παγκόσμιες επιθέσεις εναντίον Εβραίων και Χριστιανών από τα κρυμμένα και άγνωστα μέλη της.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 40 λεπτών που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, ο εκπρόσωπος του ISIS Αμπού Χουνταΐφεχ αλ Ανσάρι κάλεσε τους «μοναχικούς λύκους» αυτής της τάσης να «επιτεθούν στους Σταυροφόρους (Χριστιανούς) και στους Εβραίους σε οποιοδήποτε μέρος κατά τη διάρκεια τον μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού», ειδικά στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην καρδιά του εβραϊκού κράτους και στην Παλαιστίνη.  

Αυτό το μήνυμα δημοσιεύτηκε μέσω της πύλης μέσων ενημέρωσης του ISIS «Al-Furqan».

Μετά την επίθεση σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα που άφησε πίσω της περισσότερους από 140 νεκρούς και ανέλαβε την ευθύνη για το έγκλημα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε την τρομοκρατική απειλή στη χώρα ως «σοβαρή».

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ότι το ύποπτο παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους «αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη απειλή για τους ισλαμιστές στη Γερμανία».

Ο Φέζερ πρόσθεσε: «Ο κίνδυνος της ισλαμικής τρομοκρατίας είναι ακόμα οξύς. Η ισλαμιστική σκηνή είναι το επίκεντρο της Ομοσπονδιακής Εγκληματικής Αστυνομίας, του Γραφείου Συνταγματικής Προστασίας (Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας) και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πίτερ Νόιμαν βλέπει επίσης μια «πολύ σημαντική» τρομοκρατική απειλή στη Γερμανία και τη Δυτική Ευρώπη. Είπε στο ραδιόφωνο Deutschland Funk ότι από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα τον Οκτώβριο, «υπήρξε μια τεράστια κινητοποίηση ισλαμιστών, τζιχαντιστών σε όλη τη Δυτική Ευρώπη». Μέχρι στιγμής, τρεις ή τέσσερις επιθέσεις έχουν αποτραπεί στη Γερμανία.

Τώρα οι κινήσεις του «Ισλαμικού Κράτους της Επαρχίας Χορασάν» (ISPK), που είναι το παρακλάδι του ISIS στο Αφγανιστάν και την Κεντρική Ασία, έχουν προσθέσει τον κίνδυνο ότι «με υψηλό και επιθετικό κίνητρο, προσπαθεί να επιτεθεί σε ξένες μη Μουσουλμανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Ευρώπης».

Το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISPK) έχει τις ρίζες του στο Αφγανιστάν. Το Khorasan είναι σύμβολο μιας ιστορικής περιοχής στην Κεντρική Ασία που περιλαμβάνει τμήματα του Αφγανιστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Κιργιζίας, του Τουρκμενιστάν, του Τατζικιστάν και επίσης του Ιράν.

DW

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου