Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΠΑΦΩΝ Τηλεδιάσκεψη «μέρος 2ον» το απόγευμα

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63391247
Επαναλαμβάνεται στις 8 το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Τηλεδιάσκεψη «μέρος 2ον» το απόγευμα
Η χθεσινή συζήτηση, διήρκησε περίπου 2,5 ώρες και από το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίστηκε ως "παραγωγική και ουσιαστική".


Σήμερα το πρωί, παράλληλα, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα επεξεργαστούν περαιτέρω ορισμένα στοιχεία, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να συμφωνηθούν τόσο για το τρέχον έτος, όσο και για το 2012.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, στις 4 το απόγευμα θα ενημερώσει τη Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων για το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ στις 18:00 θα συμμετάσχει στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις τράπεζες στην Ολομέλεια της Βουλής.
Στο μεταξύ, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών τον οποίο επικαλείται το Reuters δήλωσε πως η Ελλάδα είναι κοντά σε συμφωνία με την τρόικα, και πως χρειάζεται ακόμη κάποια δουλειά ώστε να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα.
Επίσης, πρόσθεσε πως η Ελλάδα ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα την Τρίτη, έτσι ώστε τον Οκτώβριο να εκταμιευθεί η έκτη δόση του δανείου ύψους 8 δισ. ευρώ. Ο ίδιος ανέφερε πως το κλίμα στην τηλεδιάσκεψη ήταν καλύτερο του αναμενομένου. Σημείωσε επίσης πως το πιθανότερο είναι η ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης να γίνουν την Τετάρτη, μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου