Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κατασχέσεις στην Ελλάδα από Τούρκους λόγω χρεών σε φυσικό αέριο!

Από το ιστολόγιο http://www.defencenet.gr/

Με όποιους συνεταίρους μπλέκεις, ανάλογα αποτελέσματα θα έχεις: Έτσι, στα ελβετικά δικαστήρια θα σύρει η η Τουρκία την Ελλάδα για απλήρωτους λογαριασμούς φυσικού αερίου ύψους 300 εκατ. δολαρίων (220 εκατ. ευρώ) καθώς η ΒΟΤΑ, η τουρκική κρατική εταιρεία εκμετάλλευσης των πετρελαιαγωγών, θα καταθέσει  μήνυση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, για απλήρωτο φυσικό αέριο.
 
Αν το δικαστήριο δικαιώσει την ΒΟΤΑ, η Τουρκία θα έχει το δικαίωμα να κατασχέσει ελληνική κινητή περιουσία, όπως ελληνικά αεροπλάνα και πλοία που θα βρεθούν σε τουρκικά αεροδρόμια και λιμάνια. Εμείς λέμε να έρθει να πάρει πρώτα εκείνα τα σαπάκια τα Α-7, μπας κι ευαρεστηθούν οι πολιτικοί ιθύνοντες να αγοράσουν νέα μαχητικά, γιατί σε λίγο εκτός από τα Α-7 θα βγάλουν από τις αποθήκες και τα F-104 για να δείχνουν ότι έχουν αριθμό μαχητικών ανάλογο με αυτόν που επιτάσσει η δομή δυνάμεων.

 
Η ΒΟΤΑ σύναψε το 2007 συμφωνία με την ελληνική Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και από τις αρχές του 2008 της πουλάει φυσικό αέριο που αγοράζει από το Αζερμπαϊτζάν. Ομως εδώ και 11 μήνες έχει μαζευτεί ένα χρέος 300 εκατ. δολαρίων, το οποίο η Ελλάδα αδυνατεί να αποπληρώσει. Η ΒΟΤΑ προσέφυγε στο ελβετικό δικαστήριο που αναφέρεται στο συμβόλαιο μεταξύ των δύο εταιρειών ως αρμόδιο για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών και αναμένει σύντομα την απάντησή του. Πηγές από την ΒΟΤΑ δήλωσαν στη «Zaman» ότι «η κίνηση αυτή είναι απαραίτητη σε μια εποχή που τα χρέη κινδυνεύουν να μην αποπληρωθούν».
Αυτά για τους Έλληνες πολιτικούς, που πριν επιλυθούν τα κρίσιμα πολιτικά προβλήματα επείγονται να προστρέξουν σε "οικονομικές συνεργασίες" με τον εν δυνάμει εχθρό...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου