Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τουρκία αποφασίζει σήμερα τις κινήσεις της

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/
Κρίσιμη η συνάντηση σήμερα στην Άγκυρα όπου θα καθοριστεί η κοινή στρατηγική ψευδοκράτους – Τουρκίας για το θέμα του φυσικού αερίου.

Η Άγκυρα, προστίθεται, θα καθορίσει τον οδικό χάρτη που θα τηρήσει έναντι της πρόθεσης της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναρξη εργασιών εξόρυξης φυσικού αερίου, οι οποίες θα αρχίσουν περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων της εφημερίδας «Κίπρις», το τουρκικό ΥΠΕΞ, πραγματοποιεί σήμερα στην Αγκυρα μια σημαντική συνάντηση με σκοπό να καθορίσει τη στρατηγική και τη στάση που θα ακολουθηθεί σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο που θα αρχίσει η Κύπρος.
Στη συνάντηση θα παρευρεθούν εκ μέρους του ψευδοκράτους, ο «υφυπουργός παρά τω προέδρω», Χασάν Γκιουνγκιόρ και ο ειδικός σύμβουλος του Τ/κ ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι.



Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδας, η Τουρκία φαίνεται αποφασισμένη να εμποδίσει τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα χρησιμοποιήσει όλες της τις δυνάμεις, όχι με πρόθεση ξεσπάσματος πολέμου, αλλά για αποτροπή των μονόπλευρων – όπως τις χαρακτηρίζει – ενεργειών. Η στρατηγική που θα ακολουθηθεί, θα καθοριστεί μετά από διαβουλεύσεις «αξιωματούχων» του ψευδοκράτους και της Τουρκίας. Η δε αυριανή συνάντηση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου