Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στην Αθήνα ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Ο κ. Δ. Ηλιάδης θα συναντηθεί με τον ομόλογό του κ. Π. Μπεγλίτη και θα τεθεί το ζήτημα της ΑΟΖ

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=419878
Με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Δ. Ηλιάδη θα συναντηθεί ο υπουργός Αμύνης κ. Π. Μπεγλίτης

Σε μία δύσκολη περίοδο για την Κύπρο, με τις τουρκικές απειλές να εντείνονται, αναμένεται την Παρασκευή το πρωί στην Αθήνα ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Δ. Ηλιάδης για συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη.
Αντικείμενο των συνομιλιών είναι τα θέματα αμυντικής συνεργασίας, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι δύο υπουργοί θα συζητήσουν το ζήτημα της έναρξης των ερευνητικών γεωτρήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Ήδη ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος αναχωρεί σε λίγες ημέρες για τη Νέα Υόρκη (για να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ) και θα έχει σημαντικές συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά και με εκπροσώπους του εβραϊκού λόμπι, κάλεσε την Εθνική Φρουρά να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι η Τουρκία με τις απειλές που εκτοξεύει συμπεριφέρεται σαν ταραξίας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου