Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ερογλου: Μια δυνατή Τουρκία δίνει δύναμη στους Τ/κ

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Μια δυνατή Τουρκία δίνει θάρρος και δύναμη στους Τουρκοκύπριους να συνεχίσουν τον αγώνα τους, σύμφωνα με τον ηγέτη των Τ/κ Ντερβίς Ερογλου.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, αρμόδιο για την Κύπρο, Μπεσίρ Αταλάι, ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα για τριήμερη παράνομη επίσκεψη, ο κ. Ερογλου είπε ότι η Τουρκία «εν μέσω οικονομικής κρίσης βρίσκεται ανάμεσα σε χώρες με δυνατή οικονομία και αυτό χαροποιεί και τους Τ/κ».

Σε δηλώσεις του ο κ. Αταλάι είπε ότι η ενδυνάμωση της οικονομίας των κατεχομένων είναι προτεραιότητα της τουρκικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα είπε ότι σκοπός της είναι να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν το ψευδοκράτος και τους Τ/κ ενώ εξέφρασε την στήριξη της τουρκικής κυβέρνησης και τουρκικού λαού προς τους Τ/κ.

«Τα δικά σας προβλήματα και έγνοιες είναι και δικά μας και αυτό δεν αλλάζει» είπε και ανέφερε ακόμα ότι οι Τ/κ δεν θα νοιώσουν ποτέ μοναξιά.

«Ως μια ισχυρή Τουρκία είμαστε πάντα κοντά σας», ανέφερε.

Ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι κατά τη επίσκεψη του Τούρκου αξιωματούχου θα συζητηθούν θέματα και προβλήματα που αφορούν στο ψευδοκράτος και πρόσθεσε ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην Μέση Ανατολή οι άνθρωποι έδειξαν το σεβασμό που τρέφουν στην Τουρκία.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Ερογλου είπε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στόχος του είναι η προστασία των δικαιωμάτων των Τ/κ.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η τ/κ και η τουρκική πλευρά εργάζονται με καλή θέληση για την εξεύρεση μια λύσης στο Κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου