Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδριάζουν σήμερα όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι αγέλες των λύκων συζητούν πως θα σώσουν το κοπάδι με τα πρόβατα.......
Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Συνεδριάζουν σήμερα κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης, παρουσία των CEOs μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ασίας.



 Με φόντο την υποβάθμιση των δύο γαλλικών τραπεζών, Societe Generale και Crédit Agricole από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, οι επικεφαλείς των Goldman Sachs, Merril Lynch, Standard & Poor's, JP Morgan και της πολυσυζητημένης BlackRock, αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, του ΔΝΤ, της EBRD και του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου, συνεδριάζουν μια μέρα πριν το Εurogroup/Εcofin, στο οποίο θα είναι επίσης παρόντες όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες της ΕΕ.
Η κρίση χρέους και πώς επηρεάζει το τραπεζικό σύστημα, είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, οι οποίες όμως αναμένεται να επικεντρωθούν στο πρόγραμμα υλοποίησης επαναγοράς ομολόγων PSI της Ελλάδας.
Στόχος της συμμετοχής είναι το 90% και χτες ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίστηκε «συγκρατημένα αισιόδοξος ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τον στόχο». «Αυτό που λειτούργησε καταλυτικά ήταν το ενδεχόμενο η ευρωζώνη να αναγκαστεί να καλύψει την διαφορά, με αύξηση του δανεισμού προς την Ελλάδα από πλευράς κυβερνήσεων. Και βεβαίως κάτι τέτοιο δεν ήταν επιθυμητό από καμία βόρεια κυβέρνηση», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι κυβερνήσεις προτίμησαν να πιέσουν τις τράπεζές του να επαναγορασουν ελληνικά ομόλογα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου