Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σχεδιάζουν να κλείσουν τα μισά κέντρα διαλογής τους Μαζικές απολύσεις στα Ταχυδρομεία των ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/world/article/?aid=145977
Η αμερικανική Ταχυδρομική Υπηρεσία ανακοίνωσε, σήμερα, ότι σχεδιάζει να κλείσει πάνω από το ήμισυ των κέντρων διαλογής της, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση 35.000 ανθρώπων και την εξοικονόμηση τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων, το χρόνο.


Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ίδρυμα είχε ήδη ανακοινώσει την κατάργηση του ενός τετάρτου του εργατικού του δυναμικού σε διάστημα τριών ετών, ή 138.000 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία πρέπει να διαχειριστεί μια "τεράστια υποδομή στο επίπεδο της χώρας, η οποία δεν είναι πλέον βιώσιμη οικονομικά", υπογραμμίζουν τα Ταχυδρομεία σε ανακοίνωση τους, λέγοντας ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια "νέα πραγματικότητα".

Τα περίπου 250 κέντρα διαλογής, που αφορά το μέτρο αυτό, θα μπορούσαν να ενοποιηθούν, ή απλά να κλείσουν, γεγονός που θα επιτρέψει "να μειωθεί ο εξοπλισμός διαλογής του ταχυδρομείου κατά 50%, να μειωθεί δραστικά το δίκτυο μεταφορών, να ρυθμιστεί ο αριθμός των εργαζομένων με τη μείωση έως και 35.000 θέσεων εργασίας, να επανεξεταστούν τα κριτήρια" της διανομής της αλληλογραφίας, αναφέρει η εταιρεία.

"Μετά τη σημαντική μείωση του όγκου της αλληλογραφίας, η διατήρηση μιας τεράστιας εθνικής υποδομής δεν είναι πλέον ρεαλιστική", δήλωσε ο επικεφαλής της Ταχυδρομικής Υπηρεσίας Πάτρικ Ντόναχιου.

Από το 2006, ο όγκος των επιστολών κανονικής αποστολής μειώθηκε κατά 36%, σχεδόν 50% μέσα σε δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου