Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ …ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΡΙΝΤΜΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ 2040 / ΕΩΛΗ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΚΚ

Σχόλιο από Faceof : 2 άρθρα σε ένα ......έχω σταματήσει προ πολλού να κάνω μακροπρόθεσμες προβλέψεις και για του λόγου το αληθές το 2ο άρθρο......σαν συμβουλή προς όλους τους αναλυτές πάσης φύσεως .......
Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Μιλλιέτ 14-9-2011
Αρθρογράφος Γκιουνερί Τζιβάογλου


Η υποδοχή του Ερντογάν στο Κάιρο και η ανάδειξη του από τα ΜΜΕ του κόσμου ως ¨υποψήφιο παγκόσμιο ηγέτη του Ισλάμ¨ μου θύμισε τον οδικό χάρτη για την Τουρκία έως το 2040 του αναλυτή Τζώρτζ Φρίντμαν.
Στο βιβλίο του ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑΣ/ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ περιλαμβάνεται η πρόβλεψη πως ¨Η Τουρκία θα γίνει περιφερειακός ηγέτης¨.



Και ακόμα περισσότερο…
Τονίζεται πως ¨Η Τουρκία ακόμη και μη θέλοντας θα επεκτείνει την ηγεμονία της σε ευρύτερη περιοχή¨.
Παραθέτω κάποιες γραμμές :

Τον 21ο αιώνα η γερασμένη Ευρώπη, για να τραβήξει τον νέο πληθυσμό της Τουρκίας που σήμερα απωθεί, θα φτάσει σε κατάσταση να κάνει και διαφημίσεις. Η Ε.Ε. – αν θα υπάρχει- θα προσφέρει την υποψηφιότητα της Τουρκίας σε χρυσό δίσκο.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τις ΗΠΑ. Θα μοιράζει ¨μπόνους¨ στον νεανικό πληθυσμό του Μεξικού. Το ¨σούπερ κράτος¨του 21ου αιώνα θα είναι πάλι οι ΗΠΑ. Η εποχή της Ευρώπης κλείνει. Η εποχή της Αμερικής μόλις άρχισε. Η άλλη μεγάλη δύναμη θα είναι η Ιαπωνία. Η Ρωσία θα διαλυθεί για μια ακόμη φορά. Η Ινδία δεν δίνει ελπίδες. Αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται πρώτη φορά.
Όπως έγινε παλιότερα πάλι θα καταπέσουν.
Ποιοι θα είναι οι νέοι μεγάλοι του 21ου αιώνα ;
Αυτοί θα είναι η Τουρκία, η Πολωνία και το Μεξικό.
Η Τουρκία όσο υποχωρεί η Ρωσία, τόσο θα προχωρά προς τα βόρεια και την περιοχή του Καυκάσου.
Η Τουρκία ξεπερνώντας τον Καύκασο θα φτάσει στην Ρωσία και την Ουκρανία και θα προχωρήσει προς την γεωργική καρδιά της Ρωσίας.
Η Τουρκία θα επηρεάσει το Καζακιστάν και η ισχύς της θα φτάσει και στην Μέση Ασία. Η Μαύρη θάλασσα θα έχει γίνει μια τουρκική λίμνη ενώ η Κριμαία και η Οδυσσός θα έχουν αυξήσει σημαντικά το εμπόριο τους με την Τουρκία. Σε αυτή την περιοχή θα υπάρχουν πολλοί Τούρκοι επενδυτές.
Η Τουρκία θα μπει στα Βαλκάνια στα οποία ούτως η άλλως έχει στενές σχέσεις με τα μουσουλμανικά κράτη της Βοσνία και της Αλβανίας.
Και στα μέσα της δεκαετίας του 2040 η Τουρκία θα αποτελεί πραγματικά μια περιφερειακή δύναμη. Η Ρωσία και η Τουρκία θα έχουν ένα μεγάλο πλέγμα σχέσεων στα γεωργικά προιόντα και στην ενέργεια.
Οι Κούρδοι ενώ προσπαθούσαν να ιδρύσουν δικό τους κράτος θα δεχτούνε πλήγματα από τις εσωτερικές συγκρούσεις σε Ιράκ και Συρία. Η Τουρκία θα κυριαρχήσει σε Ιράκ και Συρία και έτσι η επιρροή της θα φτάσει στην αραβική χερσόνησο…..¨
…………………….
…………………….

2ο άρθρο http://tourkikanea.gr/2011/09/14/olu/
Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 12-9-2011

Πρεσβεία των ΗΠΑ : Δεν σκοτώθηκαν 150 αλλά 10 ΠΚΚδες
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ –Η εφημερίδα Washington Post στηριζόμενη σε έγγραφα του Wikileaks τονίζει πως κατά την επιχείρηση πέραν των συνόρων στο όρος Ζαπ που είχε οργανώσει η Τουρκία στα έτη 2007-2008, ο αριθμός των 150 σκοτωμένων ΠΚΚδων που είχε ανακοινώσει το Γενικό Επιτελείο δεν ήταν σωστός και ότι οι απώλειες του ΠΚΚ ήταν μόνο 10 άτομα.

Η Washington Post σε άρθρο που δημοσίευσε χτες αναφέρεται στην συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών που είχαν Τουρκία και ΗΠΑ ενάντια στο ΠΚΚ. Στην είδηση αναφέρεται πόσο σημαντική ήταν αυτή η συμμαχία ενάντια στο ΠΚΚ. Στα κρυπτογραφημένα τηλεγραφήματα που έστελναν Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως ήταν σε μεγάλο βαθμό ευχαριστημένοι από την συνεργασία, αλλά πως δεν έβλεπαν θερμά την προοπτική ευρύτερων πρωτοβουλιών ενάντια στο ΠΚΚ.
ΟΧΙ 150 ΑΛΛΑ 10 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ
Το πιο ενδιαφέρον τμήμα του άρθρου είναι οι πληροφορίες που αναφέρει σχετικά με την χερσαία επιχείρηση πέραν των συνόρων που είχε οργανώσει η Τουρκία το 2007 και συνεχιζόταν το 2008. Με βάση τα στοιχεία Wikileaks σε αυτά τα έγγραφα φαίνεται ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ ενημέρωνε τακτικά το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με την επιχείρηση πέραν των συνόρων. Στα απόρρητα ενημερωτικά σημειώματα αναφέρεται ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα της επιχείρησης αλλά ότι η ανακοίνωση της Τουρκίας πως ¨150 μέλη του ΠΚΚ σκοτώθηκαν¨ δεν είναι αληθινή. Στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται ότι οι απώλειες πιστεύεται ότι ήταν γύρω στις 10.
………………………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου