Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Λιβύη οι Κάμερον και Σαρκοζί

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

  Στη Λιβύη μεταβαίνουν σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Η σύντομη επίσκεψη των δύο ηγετών είναι η πρώτη στη χώρα, μετά την εγκαθίδρυση της νέας κατάστασης, σε μία περίοδο όπου όλα είναι ακόμη ρευστά και το καθεστώς Καντάφι δεν έχει νικηθεί ολοκληρωτικά.


Η πληροφορία δόθηκε από Λίβυο αξιωματούχο του Μεταβατικού Συμβουλίου και έχει επιβεβαιωθεί έμμεσα τουλάχιστον από το γραφείο του Βρετανού ηγέτη. Ο Γάλλος συγγραφέας Μπερνάρ-Ανρί Λεβί αναμένεται επίσης να πάρει μέρος στην αποστολή αυτή.

Οι τρεις άνδρες αναμένεται να μεταβούν στη Βεγγάζη και την Τρίπολη. Σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου στο Associated Press, κλήθηκαν να μεταβούν και στη Μισράτα, αν και δεν είναι γνωστό αν θα την επισκεφτούν.
Στη Λιβύη, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί εξαρχής, θα βρίσκεται την Πέμπτη και ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.
Η Γαλλία και η Βρετανία πίεσαν υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη και διέθεσαν αρκετές δυνάμεις που σήκωσαν μεγάλο μέρος των αεροναυτικών επιχειρήσεων.
Το Παρίσι μάλιστα έσπευσε να αναγνωρίσει πρώτο το Μεταβατικό Συμβούλιο ως νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου