Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΑΣ, ΤΟΝΙΣΕ Ο ΑΜΠΑΣ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Δεν θα κάνουμε πίσω βήμα στην ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Παλαιστινιακού κράτους.   

  «Απαραβίαστη Αρχή» το σχέδιο αίτησης αναγνώρισης του ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στο ΟΗΕ, ήταν η δήλωσης του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμουντ Αμπάς .
Σε ρεπορτάζ που παρεχώρησε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ο Παλαιστίνιος πρόεδρος διευκρίνισε το θέμα υποβολής της αίτησης τους και είπε η οριακή ημερομηνία για την κατάθεση της αίτησης τους είναι 23 Σεπτεμβρίου.


« Δεν κάνουμε πίσω βήμα παρ όλες τις πιέσεις που δεχόμαστε», είπε ο Αμπάς .
Η διοίκησης της Ουάσιγκτον είναι τελείως αντίθετη στην κήρυξη ανεξαρτησίας του Παλαιστινιακού κράτους καθώς το δικό της πιστεύω στην υπόθεση αυτή είναι ότι , η ανεξαρτησία πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή διοίκηση.
Στην επίμαχη περιοχή βρίσκονται από σήμερα οι ειδικοί εκπρόσωποι του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα . οι David hale και Dennis Ross, με προοπτική να πείσουν τον Αμπάς να αλλάξει το σκεπτικό κήρυξης ανεξαρτησίας του Παλαιστινιακού κράτους.
Επίσης η Ευρωπαία Επίτροπος Κάριν Αστον ανέβαλε την επιστροφή της από την Μέση Ανατολή στη προσπάθεια της να πείσει την Παλαιστινιακή διοίκηση να εγκαταλείψει την ιδέα ανεξαρτησίας ενώ το Ισραήλ συνεχίζει μαχητικά τις δραστηριότητες λόμπι κατά των διαβημάτων ανεξαρτησίας της Παλαιστίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου