Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σε «φαύλο κύκλο» οι δυτικές οικονομίες, λόγω αναποφασιστικότητας των πολιτικών ηγετών, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κοινό μέτωπο ενάντια στην κρίσης της Ευρωζώνης θέλει η Λαγκάρντ

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=310004

    Τη δημιουργία κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη συστήνει η επικεφαλής του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι οι δυτικές οικονομίες βρίσκονται σε έναν «φαύλο κύκλο» που επιδεινώνεται από «την αναποφασιστικότητα των πολιτικών ηγετών και τις πολιτικές δυσλειτουργίες».
 



"Η ώρα δεν είναι για αναδίπλωση στον εαυτό μας, ημίμετρα ή καταπραϋντικά. Οι ηγέτες πρέπει να σχηματίσουν κοινό μέτωπο. Εάν οι ανεπτυγμένες χώρες βυθιστούν στην ύφεση, οι αναδυόμενες αγορές δεν θα γλιτώσουν. Και κανείς δεν θα τα καταφέρει", τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας της στην Ουάσινγκτον.
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) εκτίμησε ότι κανένας δεν θα γλιτώσει αν οι οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης "ξαναπέσουν".
"Υπάρχει πάρα πολύ χρέος στο σύστημα. Οι αβεβαιότητες σκιάζουν τα κράτη σε όλες τις προηγμένες οικονομίες, τις τράπεζες στην Ευρώπη και τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ. Η αδύναμη ανάπτυξη και οι εύθραυστοι ισολογισμοί--αυτοί των κρατών, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και των νοικοκυριών--επιδεινώνουν το ένα το άλλο, οξύνουν την κρίση εμπιστοσύνης και φρενάρουν τη ζήτηση, τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας", σημείωσε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου