Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Χάγη: Ομάδα πολιτών κατέθεσε αγωγή εναντίον του Πάπα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Από το ιστολόγιο http://www.echedoros-a.gr/2011/09/blog-post_2157.html#more

Σεπτέμβριος 15, 2011.

Μια ομάδα πολιτών κατέθεσε αγωγή ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου  εναντίον του Πάπα Βενέδικτου XVI για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της παιδοφιλίας.
Το δίκτυο των θυμάτων παιδεραστίας από Ιερείς (SNAP), όπως αυτοαποκαλείται, το οποίο έχει έδρα το Σικάγο, κατέθεσε αγωγή και ζήτησε από το δικαστήριο «να αναλάβει δράση και να ασκήσει δίωξη κατά των εγκλημάτων του Πάπα και τριών άλλων ανωτέρων στελεχών του, στο Βατικανό, λόγω της άμεσης ευθύνης τους για βιασμό και άλλες πράξεις σεξουαλικής βίας σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Έχουν γίνει εγκλήματα σε δεκάδες χιλιάδες θύματα, κυρίως παιδιά, τα οποία αποκρύφτηκαν από υψηλόβαθμους υπαλλήλους του Βατικανού. Στην περίπτωση αυτή, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη», δήλωσε ο Πεμ Σπις, δικηγόρος της ΜΚΟ  «Κέντρο Συνταγματικού Δικαίου».

Επιπλέον το Δίκτυο Θυμάτων – SNAP ζητά έρευνα για τον γραμματέα του Ιερού Θρόνου, καρδινάλιο Tarcisio Bertone, τον προκάτοχό του Angelo Sodano και τον αμερικανό William Levada.

«Είναι υπεύθυνοι για βιασμούς και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα» δήλωσε ο Σπις.

Το Δίκτυο έχει συγκεντρώσει γραπτές μαρτυρίες περισσότερες από 20.000 σελίδες.
Ο 21χρονος Μέγκαν Πέτερσον, μέλος του δικτύου SNAP, την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά ανέφερε δημόσια  την ιστορία του.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι αρνήθηκε να σχολιάσει την αγωγή.


--
Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου