Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

58.069 Τ/κ είναι κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων Πάνω από 99 χιλάδες Τ/κ έχουν πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο Ν.Συλικιώτης, 93.308 Τ/κ έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και 58.069 κυπριακά διαβατήρια.

Λευκωσία: Τους 99.000 έφθασαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Κίπρις» οι Τουρκοκύπριοι που έχουν πάρει πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το δημοσίευμα που επικαλείται δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, σημειώνει ότι ενώ διενεργείται απογραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα, ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων που έχουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας έφθασαν τις 93.308.

Όπως δήλωσε ο κ. Συλικιώτης στην «Κίπρις», μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011 οι Τουρκοκύπριοι που έχουν πιστοποιητικό γέννησης της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέρχονται στους 99.120 και οι Τουρκοκύπριοι κάτοχοι διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας 58.069. Τα καινούργια βιομετρικά διαβατήρια έχουν δοθεί ήδη σε 7.376 Τουρκοκύπριους.


Σε ερώτηση εάν υπάρχει νομικό εμπόδιο σε περίπτωση που ένας Τουρκοκύπριος θελήσει να ζήσει στις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Συλικιώτης απάντησε πως εάν κάποιος Τουρκοκύπριος θελήσει να επιστρέψει στην περιουσία του στις ελεύθερες περιοχές θα πρέπει να κάνει ανάλογη αίτηση. Εάν στο σπίτι του, πρόσθεσε, μένει κάποιος Ελληνοκύπριος πρόσφυγας, η διαδικασία θα πάρει κάποιο χρόνο. Εάν οποιοσδήποτε Τουρκοκύπριος θέλει να νοικιάσει ή να πουλήσει σπίτι στις ελεύθερες περιοχές, αυτό μπορεί να το κάνει και να κατοικήσει, συνέχισε. Όλοι οι υπήκοοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών, μπορούν να επωφελούνται από όλα τα δικαιώματά τους.


Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου