Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκική (επανα)διείσδυση στα Βαλκάνια



Του Κώστα Τζεβελέκου από το newscode


Για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στο τουρκικό κοινοβούλιο βαλκανική συνδιάσκεψη από Τούρκους που ζουν στα Βαλκάνια. 
Συμμετείχαν διπλωμάτες πολιτικοί , επιχειρηματίες , δημοσιογράφοι , καλλιτέχνες , αντιπρόσωποι βαλκανικών ενώσεων με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα στο εσωτερικό των Βαλκανίων. Στο συνέδριο εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από 160 Βαλκανικές ενώσεις.
Οι Τούρκοι εφαρμόζοντας το δόγμα του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας κ . Νταβούντογλου για επέκταση του νεοθωμανισμού, υλοποιούν συγκεκριμένη στρατηγική διείσδυση με χρονοδιάγραμμα.
Οι εκπρόσωποι όλων αυτών των οργανώσεων έχουν ενωθεί και τώρα με τη συνδιάσκεψη στο Τουρκικό κοινοβούλιο τους δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουν όχι μόνο με Ερντογάν και Νταβούντογλου , αλλά με ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών ,σχεδόν με το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης και με άλλους βουλευτές, οι οποίοι κατέχουν κύριες θέσεις στην προώθηση “του προγράμματος” κατάκτηση των Βαλκανίων .

Οι εκπρόσωποι των Βαλκανίων καταγράφουν τα προβλήματα πάσης φύσεως που υπάρχουν στις χώρες που ζουν, τα αναφέρουν στην “μαμά” Τουρκία η οποία προσπαθεί να τα επιλύσει.
Για παράδειγμα, ας μιλήσουμε για επενδύσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν στις Βαλκανικές χώρες.
Οι Τούρκοι λαμβάνουν τα μηνύματα από τους δικούς τους ανθρώπους και επενδύουν .
Όλο αυτό το σχέδιο καταδεικνύει ότι οι Τούρκοι των Βαλκανίων παίζουν ένα καθοριστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες των άλλων κρατών, καθώς επίσης και στην υλοποίηση της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη πράξη .
Οι Τούρκοι εκπρόσωποι των Βαλκανίων υποστηρίζουν ότι επειδή τα Βαλκάνια βρίσκονται σε πορεία ανοικοδόμησης ζητούν προτάσεις από την Τουρκία προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα το δικαστικό ,το φορολογικό , το εμπορικό σύστημα ,οι εξαγωγές κ.α.
Το κόλπο που έχουν βρει οι Τούρκοι μεταξύ των δήμων και έχει σχέση με τη δημιουργία δεσμών φιλίας είναι μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις προκειμένου να περάσουν τα δικά τους μηνύματα .
Δηλαδή εάν κάνεις δεν κατανοήσει την νοοτροπία των Τούρκων θα πέσει στην παγίδα. Οι Τούρκοι ενδιαφέρονται μόνο να κατακτήσουν τις υπόλοιπες χώρες και να επανασυστήσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία. Τίποτα άλλο .
Όλα τα άλλα περί φιλίας ,συνεργασίας και τα υπόλοιπα είναι παραμύθια. Οι Τούρκοι αξιοποιούν και την παραμικρή πληροφορία στον μεγαλύτερο βαθμό.
Την συνδιάσκεψη σύμφωνα μα την ημερήσια τουρκική εφημερίδα Gunyuzu χαιρέτησαν τόσο ο πρωθυπουργός κ. Ερντογάν , όσο και ο υπουργός εξωτερικών κ. Νταβούντογλου. Βουλευτές και υπουργοί το μήνυμα που πέρασαν στους εκπροσώπους των Βαλκανικών ενώσεων ήταν ένα :
“ Κατακτήστε τα Βαλκάνια”
Ο βουλευτής από την Προύσα κ. Κεμάλ Σερπετσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη να ενοποιηθούν τα Βαλκάνια ώστε η Τουρκία να γίνει πιο ισχυρή.
Ο επίτιμος πρόξενος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Κεμάλ Μπαϊσάκ είπε ότι: "Ο βαλκανικός κόσμος παρέχει στον τουρκικό κόσμο την ευκαιρία για ενοποίηση κάτω από μία στέγη".
Τώρα για να μην ζούμε με ψευδαισθήσεις όλοι αυτοί οι άνθρωποι συνεργάζονται πλήρως με την Τουρκία και ουσιαστικά ετοιμάζουν το δούρειο ίππο, προκειμένου οι Τούρκοι να αλώσουν τα Βαλκάνια.
Εάν δεν κινηθούμε γρήγορα σε λίγο τα γύρο Βαλκανικά κράτη θα αποτελούν θηλιά για τη χώρα μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου