Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η αλήθεια για τον Κουλούρη

Η αλήθεια για τον Κουλούρη
Ρεπορτάζ Ειρήνη Μιχαλούδη από το newsbomb

Διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου τείνει να πάρει το ατύχημα με πρωταγωνιστή τον Κίμωνα Κουλούρη.
Αν και σε οποιαδήποτε περίπτωση ο υπαίτιος ενός παρόμοιου ατυχήματος θα βρισκόταν ενώπιον της δικαιοσύνης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αφέθηκε ελεύθερος αλλά επιχειρείται στο πρόσωπό του μια προκλητική συγκάλυψη και στρογγυλοποίηση των γεγονότων από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
«Εσένα θα σου κάνω κακό»… είναι μια από τις απειλές που φέρεται να εκστόμισε ο Κ. Κουλούρης προς τον  νεαρό ένστολο της ομάδας ΔΙΑΣ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα, ο οποίος και μίλησε στο newsbomb.gr για το περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει την οργή στις τάξεις των αστυνομικών.

Όπως κατήγγειλε στο Newsbomb.gr ο Βασίλης Ντούμας, ο πολιτικός κινήθηκε με απειλητικές διαθέσεις προς τον νεαρό αστυνομικό εκτοξεύοντας λεκτικές ύβρεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα: «Τους έβρισε χυδαία με εκφράσεις όπως ‘τεμπέληδες… μεροκαματιάριδες των 500 ευρώ!’», αναφέρει εμφανώς αγανακτισμένος ο κ. Ντούμας και συνεχίζει  «Αυτή τη συμπεριφορά δεν τη περίμενε από τη συγκεκριμένης στάθμης άνθρωπο αλλά από κάποιον κακοποιό! Φυσικά και φοβήθηκε».
Ο τραυματίας αστυνομικός φέρει διάστρεμμα στο πόδι και τοποθετήθηκε γυψονάρθηκας, ζητά την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού ενώ ήδη σχηματίζεται δικογραφία από την Τροχαία Καισαριανής για το περιστατικό.
«Εμείς ως Σωματείο έχουμε αποστείλει έγγραφο προς την  προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ι. Σακελάκο».
Επιπλέον, ο κ. Ντούμας  μίλησε ανοιχτά και για προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. γεγονός που θίγει το σώμα της αστυνομίας: «Στα δέκα χρόνια της καριέρας μου, αυτή είναι η πιο εξοργιστική περίπτωση! Επιχειρείται μια στρογγυλοποίηση της υπόθεσης… Θυσιάζεται η αξιοπρέπεια της αστυνομίας από την  ίδια την αστυνομία!»
Η οργή δεν αφορά μόνο στις τάξεις των ένστολων αλλά και στους πολιτικούς. Το περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και σε μερίδα πολιτικών. «Μου τηλεφώνησε πολιτικός», λέει ο κ. Ντούμας «και μου ανέφερε πως από το γεγονός αυτό όλοι οι πολιτικοί παθαίνουμε ζημιά»… 
Το χρονικό του τροχαίου ατυχήματος
Κατά τη διάρκεια ελέγχου της ομάδας ΔΙΑΣ, στη συμβολή των οδών Καλλιρόης και Βουλιαγμένης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ τραυμάτισε αστυνομικό, τον οποίο παρέσυρε με το αυτοκίνητο.
Ειδικότερα, στις 23:30 το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θέλησαν να ακινητοποιήσουν μια μαύρη Mercedes, που διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε τους κόκκινους σηματοδότες.
Όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε, οι αστυνομικοί, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί την ταυτότητα του οδηγού, ζήτησαν την ταυτότητα του κ. Κουλούρη, ο οποίος αντέδρασε εξαπολύοντας λεκτική επίθεση, ενώ στη συνέχεια έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο τραυματίζοντας έναν 25χρονο αστυνομικό στα πόδια.
Ο κ. Κουλούρης οδηγήθηκε στην Τροχαία Καισαριανής, απ' όπου στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση τροχαίου. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 401, απ' όπου και αποχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες, μετά από τοποθέτηση γυψονάρθηκα στο πόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου