Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Καλά κρατεί το σίριαλ Κουλούρη! Η ΕΛ.ΑΣ “κράζει” τη ΔΙ.ΑΣ, ο Παπουτσής τη συγχαίρει και η εισαγγελέας παρεμβαίνει…

Την ώρα που στις τάξεις των μάχιμων αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ είναι έντονη η ανησυχία για τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου με το «θερμό» επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και του κ. Κίμωνα Κουλούρη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής δέχθηκε, το πρωί, στο γραφείο του στο υπουργείο, τους τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που διενήργησαν τον έλεγχο, Σάββατο 7 Ιανουαρίου, στον τέως βουλευτή κ. Κίμωνα Κουλούρη για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Ο κ. Υπουργός συνεχάρη τους αστυνομικούς για τη στάση που επέδειξαν να τιμήσουν την αποστολή τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, με τη συμβολικού χαρακτήρα αυτή κίνηση, ο Χρήστος Παπουτσής κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους. Και είναι υποχρέωση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας να δρουν σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα των νόμων, χωρίς διακρίσεις, με απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα.


Είναι χαρακτηριστικό ότι, νωρίτερα σήμερα το πρωί, η ΕΛ.ΑΣ είχε ουσιαστικά αποδοκιμάσει τους ειδικούς φρουρούς, οι οποίοι έχουν ζητήσει την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού το ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε χαρακτηριστικά στη σχετική της ανακοίνωση ότι «η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο "κουκούλωμα", ή "ιδιαίτερη μεταχείριση" ή "άνιση αντιμετώπιση των πολιτών" δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής ΑστυνομίαςΑττικής».

Μια ΕΛ.ΑΣ. που έδωσε την εξήγηση ότι το περιστατικό με τον πρώην υπουργό ήταν τροχαίο ατύχημα, για αυτό και δεν λειτούργησε η διαδικασία του αυτοφώρου…

Θυμίζουμε ότι ο πρώην υπουργός εντοπίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου να περνά δύο φανάρια με κόκκινο με το αυτοκίνητό του. Στον έλεγχο της ΔΙ.ΑΣ επικαλέστηκε ότι δεν είχε χαρτιά μαζί του – πράγμα για το οποίο, οι ειδικοί φρουροί τον διαψεύδουν, καθώς κατά την ανάκριση προέκυψε ότι είχε μαζί του και δίπλωμα οδήγησης που είχε λήξει – και ότι δεν ήθελε να τους ακολουθήσει στο τμήμα, επειδή είχε μαζί του την 15χρονη κόρη του.

Στη συνέχεια ο κ. Κουλούρης προκάλεσε τραυματισμό ενός από τους ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, υποστηρίζοντας ότι αυτός προκλήθηκε στην προσπάθειά του να παρκάρει το αυτοκίνητό του, ενώ ο τραυματισθείς 25χρονος φρουρός, που διακομίστηκε με διάστρεμμα στο 401 Γ.Σ.Ν., τον διέψευσε, καταθέτοντας ότι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έβαλε μπροστά τη μηχανή του αυτοκινήτου για να φύγει και τον κτύπησε.

Ο κ. Κουλούρης σε δηλώσεις του παραδέχθηκε, πάντως, ότι πέρασε με κόκκινο τα φανάρια…


Η παρέμβαση εισαγγελέα

Το protothema.gr  από το πρωί της Κυριακής είχε ταχθεί υπέρ της παρέμβασης εισαγγελέα  και, όντως, σήμερα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή επιστολή-αναφορά που της απέστειλε η ομάδα ΔΙΑΣ διέταξε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, προκειμένου να ερευνηθούν ευθύνες τόσο του πρώην υπουργού όσο και αστυνομικών.

Με βάση την εντολή της κ. Ράικου αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας θα είναι:

- Αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους του κ. Κουλούρη αδικήματα όπως αυτό της αντίστασης (τηρείται η διαδικασία αυτοφώρου για αυτό), επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

- Αν υπάρχουν ευθύνες αστυνομικών οργάνων, τόσο των παρευρισκομένων στο συμβάν όσο και εκείνων στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οδηγήθηκε ο κ. Κουλούρης.

Στην εντολή της κ. Ράικου επισημαίνεται ότι πρέπει να διαπιστωθεί αν τα αστυνομικά όργανα ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου