Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

O Καμίνης πέταξε στο δρόμο 500.000 ευρώ!Επί δύο μήνες δεν λειτουργεί η ελεγχόμενη στάθμευση.

O Καμίνης πέταξε στο δρόμο 500.000 ευρώ!
Στην αστυνομία όταν ένας αστυνομικός υποπέσει σε ένα σημαντικό παράπτωμα, απειλείται από τον ανώτερό του, ότι θα τον στείλει να κόβει κλήσεις στα αυτοκίνητα. Όπως φαίνεται, στο Δήμο Αθηναίων δεν είναι ικανοί ούτε για αυτό!

Την ώρα που τα ταμεία είναι άδεια, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης πετάει στο δρόμο περίπου 500.000 ευρώ! Τόσα είναι τα έσοδα που υπολογίζονται ότι έχασε ο Δήμος από την αναστολή της λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης το τελευταίο δίμηνο, διότι οι υπεύθυνοι δεν προνόησαν έγκαιρα να ανανεώσουν τη σύμβαση με την εταιρεία ή να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για νέο διαγωνισμό, ενώ όταν το έκαναν και με σημαντική καθυστέρηση, το Ελεγκτικό Συνέδριο την έκρινε ουσιαστικά παράνομη!

Από τις αρχές του έτους το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει παγώσει. Η δημοτική αστυνομία δεν μπορεί να κόψει κλήσεις, καθώς δεν πωλούνται κάρτες και ο Δήμος χάνει σημαντικά έσοδα, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 60.000 ευρώ την εβδομάδα.

Παράλληλα ο καθένας παρκάρει όπου θέλει (αναφερόμαστε στις θέσεις στάθμευσης με τις λευκές λωρίδες και όχι εκείνες των αναπήρων, των μόνιμων κατοίκων κ.α.), λες και η Αθήνα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Όλα ξεκίνησαν όταν έληξε η πενταετής σύμβαση με την εταιρεία Parkmobile Hellas τον Ιούλιο του 2011. Ουδείς είχε προνοήσει για την επόμενη ημέρα.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/10/2011 για να δοθεί μία προσωρινή, αλλά και παράνομη όπως αποδείχθηκε, λύση. Με απ’ ευθείας ανάθεση διάρκειας 9 μηνών το έργο δόθηκε στην Parkmobile, δηλαδή την εταιρεία που το λειτουργούσε και πριν, με κάποιες όμως τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με τα πρακτικά του Δ.Σ. που αποκαλύπτει το newsbomb, «για την ακόλουθη λειτουργία της παρούσας, συμφωνείται ότι για την διάρκεια της παρούσας ο Δήμος θα χορηγεί στον ανάδοχο κάθε εβδομάδα κάρτες στάθμευσης συνολικής αξίας 150.000 ευρώ και η πληρωμή του Δήμου θα γίνεται από τον ανάδοχο σε ημερήσια βάση και θα αποδίδεται εντός μηνός το 17,4%».

Όμως στις 18/10/2011 ήρθε το «χαστούκι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Συγκεκριμένα, το Ζ’ Κλιμάκιο αποφάσισε να απόσχει του ελέγχου νομιμότητας, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό του (πράξη 353/2011), ο προληπτικός έλεγχος νομιμότητας ασκείται προ της ενάρξεως εκτελέσεως των συμβάσεων και όχι μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ιούλιο του 2011 έως και τον Οκτώβριο, πουλήθηκαν περίπου 580.000 κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης, αξίας περίπου 800.000 ευρώ. Το ποσό που αναλογούσε στην εταιρεία ήταν περίπου 140.000 ευρώ, αν και από το Δήμο Αθηναίων υποστηρίζουν, ότι δεν έδωσαν τα χρήματα.

Τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχθηκε να επανεξετάσει το θέμα. Σύμφωνα με τον νέο αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργο Αναγνωστόπουλο «τον Ιούλιο του 2011 προχωρήσαμε σε απ’ ανάθεση στην ίδια εταιρεία για ένα χρόνο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ενώ ξεκίνησε να λειτουργεί η σύμβαση, το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε να μην την εγκρίνει, με αποτέλεσμα να σταματήσει το Δεκέμβριο του 2011.
Πριν από περίπου 20 ημέρες το Ελεγκτικό Συνέδριο με νέα απόφασή του αποφάσισε να τεθεί σε ισχύ η σύμβαση μέχρι τον Οκτώβριο του 2012. Είναι αλήθεια, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κόψει κλήσεις από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα.
Όμως σε λίγες ημέρες το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης θα λειτουργήσει και πάλι, ενώ παράλληλα ο Δήμος θα ξεκινήσει της διαδικασίας για διεθνή διαγωνισμό».

Ακόμη και τη Δευτέρα το πρωί να τεθεί και πάλι σε λειτουργία της σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης ο κόσμος να αγοράζει και πάλι κανονικά τις κάρτες, ποιος θα πληρώσει τα περίπου 500.000 ευρώ που έχασε ο Δήμος από τις κλήσεις;
Οι μόνοι που ευχαριστούν τον Δήμαρχο Αθηναίων είναι οι οδηγοί, καθώς χάρη στην ανικανότητα που επέδειξε σε ένα τόσο απλό θέμα, γλίτωσαν το «χαράτσι» της κλήσης.


 ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου