Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Συναντήσεις Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου από το real.gr

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο πρόκειται να έχει ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Η συνάντηση επιβεβαιώθηκε για τις 19:30 σήμερα το απόγευμα στο περιθώριο της Συνόδου και λίγο πριν αρχίσει το κρίσιμο δείπνο των 27 της ΕΕ.


Ο κ. Παπούλιας πραγματοποίησε ήδη λίγο μετά την άφιξή του χθες στις Βρυξέλλες, σύντομη συνάντηση στο κτίριο του Συμβουλίου και με τον πρόεδρο της ΕΕ Χ. Βαν Ρόμπεη σε καλό κλίμα, και με τον πρόεδρο της ΕΕ να δηλώνει ανακουφισμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα

Ο Χ. Βαν Ρόμπεη σημείωσε στο συνομιλητή του ότι εκλαμβάνει θετικά τις προθέσεις της κυβέρνησης για το πως θα διαχειριστεί τις εξελίξεις. Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή ο πρόεδρος της δημοκρατίας, αφού επιβεβαίωσε τις προθέσεις της κυβέρνησης, υπερτόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναγκαία πολιτική ώστε να βγει ο τόπος από την κρίση, έθεσε το ζήτημα της εικόνας της ίδιας της Ένωσης που στερείται συνοχής στην ΕΕ και εμφανίζει “την εικόνα ρήγματος μεταξύ Βορρα και Νότου” και τέλος παρουσίασε συνοπτικά το ελληνικό πρόβλημα.

Ο κ. Παπούλιας περιέγραψε την περιορισμένη ρευστότητα τραπεζών και επιχειρήσεων, τη χρηματοδότηση των έργων και των υποδομών και την κεφαλαιακή επάρκεια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Στις 13.00 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστοφια.

Λίγο νωρίτερα σε παρακείμενο χώρο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά στην σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταικούρα και τον γραμματέα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Σταύρο Παπασταύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου