Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Οι πολίτες εξαναγκάζονται σε αγορά τηλεοράσεων, καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να μην σταματήσει η εκπομπή του αναλογικού σήματος από τις 20 Ιουλίου ζητά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Με αφορμή δημοσίευμα του protothema.gr ότι χιλιάδες πολίτες σπεύδουν να αγοράσουν τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας ή αποκωδικοποιητές προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα και από τις 20 Ιουλίου που τα κανάλια θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά, ο κ. Σκουρλέτης ζητά να παραταθεί «η εκπομπή σήματος παλαιάς τεχνολογίας παράλληλα με τη νέα ψηφιακή».


Κατά τον εκπρόσωπο του Συνασπισμού «η μετάβαση στη ψηφιακή τηλεόραση δημιουργεί την ανάγκη προμήθειας τηλεοπτικών δεκτών νέας τεχνολογίας ή αποκωδικοποιητών για τις παλιές συσκευές τηλεόρασης. Στις σημερινές όμως συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης κάτι τέτοιο είναι δυσβάσταχτο για ένα μεγάλο μέρος συμπολιτών μας».
Όπως μάλιστα επισημαίνει ο κ. Σκουρλέτης, «επειδή στις μέρες μας η τηλεόραση για αρκετούς αποτελεί μια από τις λίγες «δωρεάν ψυχαγωγίες» θεωρούμε άδικη την εξαναγκαστική κατ ουσία ώθηση στην αγορά νέων τηλεοπτικών συσκευών ή την προμήθεια αποκωδικοποιητών που για πάρα πολλούς είναι απαγορευτική.

Κατά συνέπεια κρίνουμε απαραίτητο την παράταση της εκπομπής σήματος  παλαιάς τεχνολογίας παράλληλα με  τη νέα ψηφιακή, γεγονός που δεν θα οδηγούσε στην  αναγκαστική προμήθεια συσκευών νέας τεχνολογίας. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί οφείλουν  να δείξουν  την απαιτούμενη ευαισθησία».

ΠΗΓΗ protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου