Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ο Γιώργος και οι φίλοι του στη Σάμο

Για τον Γιώργο Παπανδρέου το Συμπόσιο της Σύμης, που φέτος διεξάγεται στη Σάμο, είναι ακόμη ένα βήμα σε δύο παράλληλες πορείες: την εκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και την αποκατάσταση του ονόματός του. Ως ρεαλιστής ο πρώην πρωθυπουργός ενδιαφέρεται πρώτα για το πρώτο, καθώς το συνέδριο της οργάνωσης σε θέρετρο της Νοτίου Αφρικής πλησιάζει. Μέχρι στιγμής άλλη υποψηφιότητα δεν έχει κατατεθεί, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εφησυχάζει.
Για αυτό και είχε συνάντηση προ ημερών στη Θεσσαλονίκη με μέλη σοσιαλιστικών κομμάτων Βαλκανικών χωρών, για αυτό και το φετινό συμπόσιο έχει έντονο άρωμα και υποστήριξη από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Βλέπετε, φέτος δεν υπήρχαν άλλοι χορηγοί και οι συμμετέχοντες θα έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιοι το ταξίδι τους. Ή οι οργανώσεις και τα κόμματα που εκπροσωπούν.

Μιλώντας στους καλεσμένους του ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε ουσιαστικά γιατί δε μπόρεσε να ολοκληρώσει τη θητεία του. Απέδωσε τις ευθύνες στο πελατειακό κράτος, τις συντεχνίες και τα συμφέροντα. Αιτίες που για πολλούς αποτελούν δυσφημιστικές αναφορές για τη χώρα μας, σε μια περίοδο που προσπαθεί η τρικομματική κυβέρνηση με νύχια και με δόντια να σταθεί στα πόδια της. Κινούμενος στο πλαίσιο παλαιότερων ομιλιών του επέρριψε ευθύνες και στη συντηρητική Ευρώπη, κάνοντας την Ελλάδα ακόμη πιο αντιδημοφιλή στα κέντρα των ισχυρών. Οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου είχαν στα χέρια τους και φωτοτυπίες από το περιοδικό που δημοσίευσε ρεπορτάζ για το πως έπεσε η κυβέρνησή του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπήρξε συνωμοσία ξένων κέντρων. Οι ίδιοι ήταν ικανοποιημένοι, αν και πριν από λίγους μήνες ο πρώην πρωθυπουργός είχε ονοματίσει τον εκδότη του συγκεκριμένου περιοδικού πως τον εκβίαζε για δάνειο, αλλιώς θα έριχνε την... κυβέρνησή του!

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νησί ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Σάμου, αλλά και με τα μέλη της πρωτοβουλίας για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ. Ένα θέμα με το οποίο, σύμφωνα με συνεργάτες του, θα ασχοληθεί στενά μετά την επανεκλογή του στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Δηλαδή, από τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου