Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση αύριο Νικολόπουλου - Καμμένου

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή τη συνάντηση που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων" Πάνο Καμμένο αναφέρει τα εξής:
"Συναντώνται αύριο το μεσημέρι στις 01.00 ο Πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Π. Καμμένος με τον συντονιστή του «Κινήματος Αναγέννηση» (ΚΙΝ.Α) κ. Ν. Νικολόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιείται με αφορμή την πρόταση του πρώτου για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η χώρα μπήκε στο ΔΝΤ.

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, μετά και την τελευταία (χτεσινή) επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία όπου οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αύριο στα γραφεία του Κοινοβουλίου  και εκεί ο Αχαιός Βουλευτής ως εκπρόσωπος του «Κινήματος Αναγέννηση» (ΚΙΝ.Α.) να υπογράψει την πρόταση των ΑΝ.ΕΛ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Νικολόπουλος την 09/09/12, κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Πρωθυπουργό, όπου έως τα σήμερα δεν εδόθη καμία απάντηση στο Εθνικό Κοινοβούλιο παρά την ρητή πρόβλεψη του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής.
Έστειλε στην συνέχεια νεότερη επιστολή στον κ. Α. Σαμαρά και ανοικτή επιστολή προς τους αρχηγούς κ.κ. Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένο.
Μετά από όλη αυτή την ξεκάθαρη και δημόσια διαβούλευση, τηρώντας την προεκλογική δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στους πολίτες ως νεοδημοκράτης Βουλευτής, κάνει το αυτονόητο.
Ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σήμερα προς τα ΜΜΕ, για το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:
«Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο Α. Σαμαράς δεν θα τηρήσει για άλλη μια φορά την υπόσχεση - δέσμευση του προς τον Ελληνικό λαό. Αρνούμαι ακόμη να αποδεχτώ την εξήγηση εκείνων που καταγγέλουν πως τις «ξέχασε» γιατί ανέλαβε προφανώς νεότερες εξασφαλίσεις και «εγγυήσεις».
«Εγγυήσεις» για το ακαταδίωκτο τόσο του προηγούμενου Πρωθυπουργού όσο και των «συντρόφων» του.
Αυτός, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα γίνει "συνένοχος" με το ΠΑΣΟΚ, έγινε ήδη τέτοιος. Αυτός, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα έσωνε το ΠΑΣΟΚ, είναι ήδη ο σωτήρας του. Έκανε ήδη αυτό, το οποίο τρόμαζε ολόκληρο τον αγανακτισμένο λαό.
Είναι το ίδιο βαρύ για την συνείδηση μου με εκείνο το διαβόητο νέο δόγμα της ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ «καθίστε στα τέσσερα» που με οδήγησε να «γυρίσω την πλάτη» τότε και σήμερα σε αυτόν, ο οποίος ενάντια στην θέληση των οπαδών του κόμματος του και του λαού "ακυρώνει" από μόνος του τη βασική υπόσχεση, την οποία είχε δώσει ως παράταξη στους Έλληνες πολίτες, σε έναν "πληγωμένο" λαό, ο οποίος απλά ήθελε να τιμωρηθούν οι εγκληματίες ότι:
Ως Πρωθυπουργός ...Θα έκανε εξεταστική επιτροπή, για να εξευρεθούν τα αίτια, που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και βεβαίως να αποδοθούν εκεί που πρέπει οι όποιες ευθύνες υπάρχουν ...Εξεταστική για το "παιχνίδι" με τα ομόλογα, τις μυστικές συνεννοήσεις με τον Στρος Καν, τα CDS της "αγίας" οικογένειας ή τα "φουσκώματα" της ΕΛΣΤΑΤ.
Φοβάμαι πως κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη θέλησή του να γίνει Πρωθυπουργός, ώστε να έχουν οι ίδιοι μια δεύτερη ευκαιρία».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τον κ. Πάνο Καμμένο Πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»:
"Επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ξέρεις πολύ καλά πως αποτελεί και προσωπική πεποίθησή μου ότι πρέπει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες υπό τις οποίες η χώρα μας οδηγήθηκε στο 1ο Μνημόνιο.
Η δυσφήμηση και ο διασυρμός της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, οι δηλώσεις περί του Τιτανικού, η αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, η άρνηση εφαρμογής των εισπρακτικών μέτρων της Κυβέρνησης Καραμανλή από το δίδυμο Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, οι επώνυμες δηλώσεις Ελλήνων αλλά και ξένων αξιωματούχων, ότι το δίδυμο αυτό διαπραγματευόταν στο παρασκήνιο, την παράδοση της πατρίδας μας στο ΔΝΤ, παρά τις αντίθετες μάλιστα συμβουλές του ιδίου του Στρος Καν, δεν μπορεί να μένουν για πάντα αναπάντητα.
Και κυρίως, δεν είναι δυνατόν, η Βουλή των Ελλήνων να μην επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει μια και καλή όλες αυτές τις θολές πτυχές της υπόθεσης και να πάρει θέση.
Εξάλλου, αυτή είναι και η συνολική πεποίθηση της Παράταξης της Ν.Δ., την οποία μάλιστα εξέφραζε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, μέχρι και την πρόσφατη προεκλογική περίοδο, ο ίδιος ο Πρόεδρός της.
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι ποτέ δεν λιποψύχησα και με αμείωτη ένταση στο πρόσφατο παρελθόν, προσπάθησα να συμβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκάλυψη της αλήθειας, καταθέτοντας μάλιστα και στον Εισαγγελέα όλα όσα  γνώριζα, και τα οποία και εσύ ερευνούσες, γύρω από το κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα CDS και την ελληνική χρεοκοπία.
Γνωρίζεις πολύ καλά, επίσης, ότι δεν λιποψύχησα ούτε μετά τις εκλογές, και με ερώτησή μου που έχω καταθέσει στη Βουλή, προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά από τις αρχές Αυγούστου, έχω ζητήσει την διερεύνηση της υπόθεσης, μεταφέροντας και τον θυμό των πολιτών που καθημερινά συναντώ, αλλά και την δυσπιστία τους ότι επιχειρείται «κουκούλωμα», καθώς και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φαίνεται να υπαναχωρεί πλέον έναντι της πολύ βασικής προεκλογικής του θέσης.
Γνωρίζεις επίσης πολύ καλά πως έστειλα επιστολή στον Πρωθυπουργό στις 05/09/2012 όπου έγραψα μεταξύ άλλων: «…σας καλώ να συναινέσετε στις προτάσεις των άλλων δύο κομμάτων και να τις στηρίξετε.
Ελπίζω η σημερινή σας θέση να συμπίπτει με εκείνη που εκφράζατε μέχρι τις 17 Ιουνίου και η καθαρή και ευθεία βούλησή σας να μην επιτρέψει κανενός είδους παρερμηνείες και δημιουργία νέων στιγμάτων εις βάρος σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της χώρας».
Το ίδιο έκανα στέλνοντας επιστολή και με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρα, όπου μεταξύ άλλων τόνιζα: «…..σπεύδω να δηλώσω ευθέως, όχι απλά και τη δική μου συμφωνία στην ανάγκη σύστασης της εξεταστικής που θα επιχειρήσει να φωτίσει τις θολές πτυχές μιας ιστορίας που οδήγησε την χώρα και τον λαό σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, αλλά και την έμπρακτη στήριξή μου, εντός και εκτός Βουλής, στο αίτημα των δύο κομμάτων.
Αισθάνομαι την ανάγκη, ωστόσο, να διατυπώσω την άποψη πως τέτοιες, πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, που πιστεύω πως εκφράζουν την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος να αποκτούν διακομματική και υπερκομματική ταυτότητα.
Για τον λόγο αυτό απευθύνω έκκληση, έστω και τώρα, ώστε να υπάρξει κοινή κατάθεση πρότασης, ει δυνατόν και με την σύμπραξη και άλλων κομμάτων της Βουλής. Με άλλα λόγια, καλώ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να αντιμετωπίσουν με «εθνικό» τρόπο, ένα εθνικό ζήτημα»!
Ναι, λοιπόν, έμπρακτα συμμερίζομαι την θέση που υποστηρίζεις.
Γιατί πιστεύω πως η σημερινή Βουλή, χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού και με απόλυτη νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα, οφείλει να εξετάσει όλα τα στοιχεία και να διακριβώσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες, η Ελλάδα εξοβελίστηκε από τις αγορές, μετατρέποντας ένα πρόβλημα χρέους–παρόμοιο με αυτό που οι περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου αντιμετωπίζουν– σε κρίση δανεισμού, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην τρόικα και το μνημόνιο.
Ως βουλευτής εκλεγμένος με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλλά και, κυρίως, για λόγους κοινοβουλευτικής τάξης, θα αναμείνω, μέχρι τις 12/09/2012 που εκπνέει το διάστημα απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής, προκειμένου να πάρω την απάντηση του Πρωθυπουργού στο ερώτημα που του έχω υποβάλει «εάν η κυβέρνηση έχει μεταβάλει την άποψή της αναφορικά με την διερεύνηση ποινικών ευθυνών μέσω της σύστασης εξεταστικής και προανακριτικής επιτροπής του διδύμου Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, για το πως φτάσαμε στην οικονομική υποδούλωση και για το ποιοι έχουν επωφελήθηκαν».
Πιστεύω πως τίποτα δεν θα χαθεί εάν η πρόταση σου για σύσταση της εξεταστικής επιτροπής αναμείνει για δύο ημέρες, όταν, μάλιστα, μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, (σύμφωνα με τις οποίες, ήταν γνωστό στο ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει) και τις εξίσου σοβαρές αιχμές που άφησε κατά του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, έχει παρέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας, κ. Γρηγόρης Πεπόνης, ο οποίος διερευνά την τυχόν διάπραξη αδικημάτων, όπως η «απιστία σε βάρος του δημοσίου» και «εγκλημάτων σχετιζομένων με την οικονομία».
Κύριε Πρόεδρε, πραγματικά θέλω να ελπίζω ότι η απάντηση του επικεφαλής της πλειοψηφίας Πρωθυπουργού θα είναι θετική, χωρίς υποσημειώσεις και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών. Στην περίπτωση αυτή, αντιλαμβάνεσαι ότι λόγω κοινοβουλευτικών συσχετισμών η δική σου πρόταση, η οποία με βρίσκει κατά τα άλλα απόλυτα σύμφωνο, διότι θέλω να πέσει άπλετο φως στην συγκεκριμένη υπόθεση, θα παραβιάζει ανοιχτές θύρες.
Αν πάλι, όμως, πράγμα που απεύχομαι, επιβεβαιωθεί υπαναχώρηση του Πρωθυπουργού σε ακόμα ένα κορυφαίο ζήτημα για το οποίο «πάλιν και πολλάκις» δεσμεύτηκε προεκλογικά στον Ελληνικό λαό  και η υπόθεση παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, η πρότασή σου θα έχει, εκτός από την υπογραφή μου, και την ολόθερμη δική μου υποστήριξη, εντός και εκτός της Βουλής.
Με φιλικούς χαιρετισμούς".

ΠΗΓΗ thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου