Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Και οι στρατιωτικοί ετοιμάζουν συλλαλητήριο για τις περικοπές!

«Εάν όχι εμείς, ποιοι; Εάν όχι τώρα, πότε; Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε». Με το σύνθημα αυτό δέκα ενώσεις στρατιωτικών -εν ενεργεία και αποστράτων- καλούν τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επόμενη Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται κινητοποίηση με την συμμετοχή και «μάχιμων» στρατιωτικών εν ενεργεία, αφού σε προηγούμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας οι ενώσεις των ενστόλων καλούσαν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων σε «περίπατο», αποφεύγοντας να ανακοινώσουν ανοικτά ότι διοργανώνουν συλλαλητήριο.


Οπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου δέκα ενώσεων στρατιωτικών -εν αποστρατεία και εν ενεργεία- τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων δεν πρέπει να μείνουν απαθή στη σχεδιάζομενη «επέλαση που θα συνθλίψει την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας».

«Σε καλούμε να δώσεις το παρόν σου, με στολή, μαζί με την οικογένειά σου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση (υπογράφεται από το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής, Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κρήτης, Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού, Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, Κίνηση για την Εθνική Άμυνα) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή.

«Όλοι μαζί, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικοί, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που έρχονται» προστίθεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «η κινητοποίηση δεν έχει κομματικό χαρακτήρα».

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου